Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είναι πρώτη μεγάλη επένδυση της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον Alpha

Ο Alpha πρόσφατα άλλαξε ιδιοκτήτη. Όλες οι μετοχές του σταθμού πέρασαν σε εταιρεία του Ομίλου της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 

Την πρώτη της μεγάλη επένδυση στον Alpha πραγματοποίησε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, μετά από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που επικύρωνε την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού από τη «Motor Oil». Στις 12 Φεβρουαρίου, δύο μόλις μέρες μετά από την έκδοση της παραπάνω απόφασης, το ΔΣ της «Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.», που λειτουργεί το κανάλι, ενέκρινε τη σύναψη δανείου με την «Mediamax Holdings Limited», που είναι άμεση κάτοχος του 100% του Alpha και θυγατρική των διυλιστηρίων, ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αποπληρωμή του θα γίνει σε 10 τριμηνιαίες δόσεις.

Τον περασμένο Νοέμβριο, πριν από την ολική εξαγορά του καναλιού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η εταιρεία της ,«Motor Oil», είχε χορηγήσει -ξανά μέσω δανείου- άλλα 8,5 εκατομμύρια ευρώ στον Alpha, ενισχύοντας τη ρευστότητα στα «ταμεία» του. Και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο που ο ανταγωνισμός στο τηλεοπτικό τοπίο μεγαλώνει, με την επαναφορά του Mega από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή: e-tetradio.gr

Μηδενικά ενοίκια: Ποιοι μένουν στη λίστα και τον Ιούνιο – Όλες οι λεπτομέρειες
Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν κύριες και επικουρικές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Ψήφος εμπιστοσύνης στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ από νέο θεσμικό επενδυτή – Η AtlasInvest απέκτησε το 3,6% του Ομίλου έναντι 11,2 εκατ. ευρώ
Η Ελλάδα ένας από τους πιο περιζήτητους δανειολήπτες στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg
Υψηλή προσφορά 26 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο
Συντάξεις και επιδόματα Ιουλίου: Oι ημερομηνίες πληρωμών