• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 22:40

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Πωλείται το 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος - Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Πωλείται το 30% των μετοχών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πωλείται το 30% των μετοχών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση μετά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ. Σημειώνεται η πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το σύνολο των αποκρατικοποιήσεων.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος είναι ήδη σε εξέλιξη και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

«Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

Send this to a friend