Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορονοϊός – Καπραβέλος: Τέλη Μαΐου θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 

Η είδηση πριν από μερικούς μήνες ότι ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απ. Βακάκης, βγήκε αλώβητος στο lockdown σε ό,τι αφορά το κόστος των ενοικιαζόμενων καταστημάτων της αλυσίδας, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την αγορά.

Η χθεσινή ενημέρωση των επενδυτών της Jumbo, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν αναμένεται να επιβαρυνθεί από την αύξηση των ναυτικών ναύλων για τις εταιρίες που εισάγουν τα προϊόντα τους από τη Ασία.

Όπως ανέφερε χτες ο κ. Βακάκης «Σε εταιρείες σαν την δική μας, αλλά και σε ανταγωνιστικές εταιρείες η αύξηση των μεταφορικών πρακτικά σημαίνει και αλλαγή της τιμής στα προϊόντα.

Ωστόσο βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση καθώς είχαμε προ-συμφωνήσει τα μεταφορικά κόστη του 2021 από την περασμένη χρονιά. Για παράδειγμα ένας ανταγωνιστής μας έχει να αντιμετωπίσει μεταφορικά κόστη που είναι πέντε φορές υψηλότερα σε σχέση με αυτά που ήταν έναν χρόνο πριν».

Να σημειωθεί σχετικά ότι με την συμφωνία για τα ενοίκια ο κ. Βακάκης είχε αποκαλύψει ότι πριν την εκδήλωση της πανδημίας είχαν υπογραφεί συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων,  αυτόματη προσαρμογή του ενοικίου ανάλογα με τον τζίρο του καταστήματος.

Ο κ. Βακάκης παράλληλα χτες αποκάλυψε ότι στο στόχαστρο έχουν μπει και νέες προϊοντικές κατηγορίες όπως τα είδη για κατοικίδια και τα είδη για ποδηλάτες. Η τάση αυτή είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό.

Nα σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών κατά τη χρήση του 2020, για τον Όμιλο Jumbo, διαμορφώθηκε σε 694,03 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά -18,15% σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση 01.01.2019-31.12.2019 που ήταν 847,94 εκατ. ευρώ.

Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια
PMI: Η Παπαστράτος είναι μία από τις θυγατρικές με τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς
Αναστολές εργασίας το Μάιο: Ποιους αφορούν – Τα κριτήρια επιλεξιμότητας – Οι νέες λίστες ΚΑΔ (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Πώς η Κωτσόβολος πέτυχε αύξηση των πωλήσεων παρά τα lockdown
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% θα επιτύχει φέτος η Ελλάδα