Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Αποβάλλουν James Καφετζή και Νίκο Μπάρτζη;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα κάνουμε τα ψώνια όταν ανοίξει η Αγορά

Αν και οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή από την ομάδα του λοιμωξιολόγων, εν τούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα, τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν αν την Δευτέρα 8 Μαρτίου, εκτός και αν γίνει η μεγάλη έκπληξη και ανοίξουν στην Δευτέρα 1η Μαρτίου.

Ο τρόπος που οι καταναλωτές θα κάνουν τα ψώνια τους θα είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς ένας νέος πενταψήφιος αριθμός θα προστεθεί στην καθημερινότητα μας.

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός που έχει έτοιμο το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ως στόχο έχει τη διευκόλυνση του λιανεμπορίου.

Το νέο νούμερο θα είναι το 13032 στο οποίο θα στέλνουν sms οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Από την στιγμή που ο καταναλωτής αποστείλει το μήνυμα θα έχει στη διάθεση του τρεις ώρες για να κάνουν τις αγορές τους είτε μέσω της μεθόδου click away είτε μέσω του click in shop.

Τι λένε οι έμποροι

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, υποστήριξε ότι «οι πληροφορίες μας λένε ότι τη Δευτέρα θα λειτουργήσουμε με ένα διαφορετικό SMS. Ξέρουμε ότι το λιανεμπόριο θα προηγηθεί άλλων κλάδων. Δεν είναι αρκετό μόνο να ανοίξουμε με ένα χαλαρό μοντέλο, αν είναι να ξανακλείσουμε. Να σχεδιάσουμε έτσι το άνοιγμα που θα μας φτάσει μέχρι το Πάσχα».

Σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το SMS θα είναι τρίωρης διάρκειας: «Θα είναι ένα ξεχωριστό SMS για ψώνια και το λιανεμπόριο. Να μην πέσουμε στην παγίδα του παρελθόντος, με τα πολλαπλά SMS διώρου, να είμαστε συνεχώς έξω. Ήταν κακό τελικά. Δεν ξέρω πόσο κακό ήταν για τη δημόσια υγεία, αλλά ήταν σίγουρα κακό για την εικόνα που έδειξε η αγορά. Να το αποφύγουμε αυτό».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών προσέθεσε ότι με το νέο SMS θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι «θα το τηρούμε όλοι. Να ελέγχεται, με αυστηρή αστυνόμευση». Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, οι έμποροι ζητούν την παράταση των εκπτώσεων μέχρι τα τέλη Μαρτίου. «Είναι τεχνικό θέμα, έχουν μείνει αδιάθετα εμπορεύματα. Ολες οι επιχειρήσεις θα κάνουν μεγάλες προσφορές από Δευτέρα. Χρειάζεται μια απλή απόφαση του υπουργείου», τόνισε σχετικά ο Σταύρος Καφούνης.

Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους
Ισχυρό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΧΡΩΠΕΙ
Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται αύριο σε 4.226 δικαιούχους – Ποιους αφορά
AirBnb: Ξεκινούν ελέγχους για αδήλωτα από την ΑΑΔΕ – Τα πρόστιμα
Πιέσεις για άνοιγμα των εμπορικών κέντρων – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα