• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 13:50

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ GOLMAN SACHS: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ! ΤΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ GOLMAN SACHS: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ! ΤΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις κάνει λόγο η Goldman Sachs σε σημείωμά της προς τους πελάτες της όπου και αναφέρεται δημοσίευμα του Time σύμφωνα με το οποίο «η σημερινή κυβέρνηση έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου μετά την αποτυχία να πραγματοποιήσει τη μη ρεαλιστική υπόσχεση που είχε δώσει».

Προβλέπει εκλογική περιπέτεια αλλά και έλεγχο κεφαλαίων

Στο σημείωμα αναφέρεται οτι «όλο και εντονότερα μοιάζει η Ελλάδα ότι θα χρειαστεί μια νέα κυβέρνηση, πριν ακόμα φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, που θα δώσει λύση στην κρίση και το χρέος της. Κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων εβδομάδων, η ιδέα που κερδίζει έδαφος είναι ότι μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιγράψει την ακριβή κατάσταση σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και αν προχωρούν».

Επίσης η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι «η πλατφόρμα πάνω στην οποία η σημερινή ελληνική κυβέρνηση εξελέγη -διατηρώντας το ευρώ, αλλά χωρίς περαιτέρω προσαρμογή ή / και εξωτερική εποπτεία- δεν είναι εφικτή. Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, μια νέα πολιτική εντολή, και έτσι μια νέα κυβέρνηση, ένα δημοψήφισμα ή εκλογές, θα απαιτηθούν στην Ελλάδα.

Οι αναλυτές της Goldman προειδοποιούν μάλιστα ότι ο έλεγχος των κεφαλαίων «μπορεί να είναι απαραίτητος ... για να σπάσει το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις».

Send this to a friend