• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 09:22

Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Προμήθειες- «φωτιά» στις τραπεζικές συναλλαγές - Πόσα χρήματα χάνουν οι πολίτες

Οι προμήθειες των συναλλαγών αποφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα στις τράπεζες. 

Υπάρχουν χρεώσεις ακόμη και για τις συναλλαγές μέσω internet και phone banking και μπορεί τα ποσά να μοιάζουν απλά, όμως τα κέρδη των τραπεζών είναι τεράστια εξαιτίας του όγκου των συναλλαγών.

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι οι τράπεζες παίρνουν κάθε χρόνο προμήθειες που φτάνουν τα 190.000.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ποσά που δίνουν οι πολίτες για απλές συναλλαγές ξεκινούν από το 1 ευρώ και φτάνουν ως και τα 250 ευρώ ανά συναλλαγή!

Συγκεκριμένα, για ένα έμβασμα 1.000 ευρώ υπάρχουν χρεώσεις από 8 ως και 15 ευρώ εάν η συναλλαγή γίνει στο γκισέ της τράπεζας. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ενώ μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου η προμήθεια είναι στο ένα ευρώ.

Η προμήθεια για τις αναλήψεις μετρητών από το ΑΤΜ διαφορετικής τράπεζας είναι στο 1,50 ευρώ, ενώ όσοι προχωρήσουν σε αλλαγές των όρων ενός δανείου που έχουν στην τράπεζα πληρώνουν 250 ευρώ.

Αλλαγή στο spread ή στο νόμισμα κοστίζει επίσης 250 ευρώ, ενώ μια αλλαγή στον χρόνο αποπληρωμής κοστίζει από 150 ως 250 ευρώ.

Μια ρύθμιση μπορεί να κοστίσει 50 ευρώ ως 200 ευρώ, ενώ και η αίτηση για περίοδο χάριτος επιβαρύνει τον πελάτη με τουλάχιστον 50 ευρώ.

Η κάθε τράπεζα έχει διαφορετικές χρεώσεις στις συναλλαγές.

Send this to a friend