Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρόωρες εκλογές: Σε ιστορικά χαμηλά η απόδοση των ελληνικών ομολόγων

Στον απόηχο των Ευροεκλογών ιστορικά χαμηλά καταγράφει η απόδοση των ελληνικών ομολόγων μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στον απόηχο των Ευροεκλογών ιστορικά χαμηλά καταγράφει η απόδοση των ελληνικών ομολόγων μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα η αγορά ελληνικών ομολόγων δέχεται ώθηση και από το θετικό κλίμα που επικρατεί στην υπόλοιπη αγορά ομολόγων της ευρωζώνης, με τις αποδόσεις των ισπανικών και των πορτογαλικών ομολόγων να κινούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,005% με πτώση της τάξης του 10,6% από τα επίπεδα της Παρασκευής και σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος μετά την προκήρυξη των εκλογών

Η αγορά φαίνεται να αντιδρά θετικά στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, λόγω της νίκης της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο χρηματιστήριο και κυρίως στις τράπεζες, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προκαλεί έκρηξη των τιμών. Η αγορά άνοιξε με ανοδικό gap και κέρδη 5,8%, ενώ ο Γενικός Δείκτης ήδη κινείται στις 770,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 5,22%.

Παρά το γεγονός ότι οι αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη είναι κλειστές, η αγορά είναι ανοδική. Βέβαια, από αύριο αυτή η εικόνα θα γίνει πιο ευκρινής. Οι προοπτικές για την οικονομία και τις τράπεζες, είναι η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία. Στο διάστημα αυτό, που η αντιπολίτευση υπολογίζει σε 18 μήνες, θα επωφεληθούν και οι τράπεζες και επιχειρήσεις.

Το επόμενο διάστημα οι ξένοι οίκοι θα προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις, ενώ από σήμερα οι short θα κληθούν από τους ανωτέρους τους να εξηγήσουν πώς θα διαχειριστούν τις θέσεις τους. Φυσικά, οι απαντήσεις τους θα έχουν ενδιαφέρον καθώς έχουν βρεθεί στην χειρότερη θέση για επενδυτές. Εγκλωβισμένοι με μοναδικό διέξοδο το κλείσιμο των ανοικτών πωλήσεων για να μειωθεί η ζημιά.

Send this to a friend