Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας εξαπολύει κυνηγητό εναντίον του τρομοκρατημένου Θέμελη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς παράταση οι εκπτώσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου

Την παράταση των εκπτώσεων για ένα ακόμη μήνα ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Η εκπτωτική περίοδος λήγει τέλος Φεβρουαρίου και ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά την παράταση της μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΣΑ Στ. Καφούνης έστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κο. Α. Γεωργιάδη στην οποία αναφέρει «όγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και την συσσώρευση μεγάλων  ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας, σας μεταφέρουμε το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας για παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2021, έως το τέλος Μαρτίου.

Η επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση της εκπτωτικής περιόδου θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά».

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει το εμπόριο

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, σημειώνοντας ότι οι καταστηματάρχες δεν θέλουν να ανοίξουν και μετά να κλείσουν ξανά.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι προσπάθειες όλων είναι «να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια», το εμπόριο πρέπει να έχει προτεραιότητα, αλλά και ότι «ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε click away, είτε ο ιδανικός τρόπος είναι με click inside για όλους».

Υπογράμμισε πως «αναμένουνε τα υγειονομικά δεδομένα των επόμενων ημερών ώστε με σοβαρότητα και χωρίς να διακινδυνέψουμε το ύψιστο αγαθό της υγείας, να προτείνουμε τον καλύτερο τρόπο επαναλειτουργίας της αγοράς, που θα μπορέσει χωρίς άλλο πισωγύρισμα να μας φτάσει μέχρι το σημείο που η υγειονομική κρίση θα έχει ξεπεραστεί».

Πώς θα κάνουμε τα ψώνια όταν ανοίξει η Αγορά
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Τελειώνει η προθεσμία για την πληρωμή τους την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου
Οι ελληνικές αλυσίδες επεκτείνονται στην Κύπρο
Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Άμεσα η πλατφόρμα υποβολής δικαιολογητικών
Δυναμική είσοδος της SKY express στις διεθνείς αγορές
Νέος ισχυρός παίκτης στον ξενοδοχειακό κλάδο