Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παραμύθι» η προστασία πρώτης κατοικίας! «Στο σφυρί» ακόμη και για οφειλές από 30.000 ευρώ!

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως προστατεύεται η πρώτη κατοικία, αλλά φαίνεται πως την Τετάρτη 15 σπίτια...

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως προστατεύεται η πρώτη κατοικία, αλλά φαίνεται πως την Τετάρτη 15 σπίτια που ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας ήταν μεταξύ αυτών που βγήκαν σε πλειστηριασμό ηλεκτρονικό και μη, στην Αττική, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απόχης των συμβολαιογραφών από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έγιναν πλειστηριασμοί διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ακόμη και για οφειλές 30.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έκαναν λόγο για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, στη συνέχεια η καθολική προστασία έγινε «προστασία για κάτω των 300.000 ευρώ», για να φτάσουμε έναν σχεδόν μήνα πριν τη δύση του 2017 και την αυγή του 2018, να χάνονται πρώτες κατοικίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, για οφειλές μόλις 30.000 ευρώ.

Την Τετάρτη λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 15 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, της Νίκαιας, του Μοσχάτου, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου. Οι πλειστηριασμοί έγιναν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με τον παραδοσιακό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις από οργανώσεις και πολίτες.

Στο Χαλάνδρι, λόγου χάρη, χάθηκε πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ. Στη Νίκαια, βγήκε σε πλειστηριασμό τετραόροφο, που μοιραζόταν οικογένεια, με δύο πρώτες κατοικίες. Στο Μοσχάτο, χάθηκε σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών, για οφειλή μόλις 30.000 ευρώ!

Αναστολές εργασίας το Μάιο: Ποιους αφορούν – Τα κριτήρια επιλεξιμότητας – Οι νέες λίστες ΚΑΔ (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Πώς η Κωτσόβολος πέτυχε αύξηση των πωλήσεων παρά τα lockdown
PMI: Η Παπαστράτος είναι μία από τις θυγατρικές με τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% θα επιτύχει φέτος η Ελλάδα
Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια