Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προστασία τέλος για την φέτα και τις ελιές Καλαμών!

Μείζον θέμα για την προστασία της ελληνικής φέτας και των ελιών Καλαμών προκύπτει, αφού φαίνεται πως είναι θέμα ημερών να βρεθούν εκτός του πλαισίου προστασίας από την εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA)...

Μείζον θέμα για την προστασία της ελληνικής φέτας και των ελιών Καλαμών προκύπτει, αφού φαίνεται πως είναι θέμα ημερών να βρεθούν εκτός του πλαισίου προστασίας από την εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA).

[adsense]

Αν συμβεί αυτό θα υπάρξει ένα είδος δεδικασμένου με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και άλλες δυσμενείς εξελίξεις σε ό,τι αφορά στις διμερής εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτε χώρες όπως η Νότιος Αφρική και οι ΗΠΑ με αποτέλεσμα περισσότερες χώρες εκτός Ε.Ε. να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν τυρί-μαϊμού με αγελαδινό γάλα και χρωστικές λευκαντικές ουσίες και να το ονομάζουν φέτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χθες στο Στρασβούργο την ολοκληρωμένη συμφωνία, με το κείμενο να μην έχει διαφοροποιήσεις από το αρχικό, και ζήτησε την επικύρωσή του από τα κράτη-μέλη, κάτι που αναμένεται προσεχώς.

Σε αυτό όσες καναδικές εταιρείες παράγουν και εμπορεύονται ήδη λευκά τυριά με την ονομασία «φέτα» θα μπορούν να διατηρήσουν τον χαρακτηρισμό υπό τον όρο ότι θα απαλείψουν από τις συσκευασίες των προϊόντων τους τα σύμβολα που παραπέμπουν στην Ελλάδα και θα αναγράφουν τη χώρα παραγωγής.

[adsense]

Κι όλα αυτά την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, διασφάλισαν την προστασία περίπου 140 ΠΟΠ, προϊόντων όπως το ροκφόρ και το γκούντα κ.α.

Αναστολές εργασίας το Μάιο: Ποιους αφορούν – Τα κριτήρια επιλεξιμότητας – Οι νέες λίστες ΚΑΔ (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Πώς η Κωτσόβολος πέτυχε αύξηση των πωλήσεων παρά τα lockdown
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις
PMI: Η Παπαστράτος είναι μία από τις θυγατρικές με τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς
Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% θα επιτύχει φέτος η Ελλάδα
Ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών σε αγγούρια και μανταρίνια