• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 14:51

Αθήνα

12 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

400 εκατ. δολάρια πρόστιμο επειδή γυναίκα σύμβουλος της Morgan Stanley ξελόγιασε με σεξ πελάτη

400 εκατ. δολάρια πρόστιμο επειδή γυναίκα σύμβουλος της Morgan Stanley ξελόγιασε με σεξ πελάτη

Υψηλόβαθμη σύμβουλο επενδύσεων την Morgan Stanley θα κοστίσει στην τράπεζα εκατοντάδες εκατομμύρια, επειδή έκανε παράνομη σχέση με πελάτη, με αποτέλεσμα να μηνυθεί από την σύζυγο του.

Η Ami Forte μηνύθηκε από την Lynnda Speer, γυναίκα το Roy Speer, εκ των ιδρυτών της Home Shopping Network ο οποίος απεβίωσε το 2012, επειδή όπως υποστηρίζει η τράπεζα υπερχρέωνε τον σύζυγό της, την περίοδο της συνεργασίας του.

Ο Roy Speer και η σύμβουλος επενδύσεων της Morgan Stanley, Ami Forte, διατηρούσαν σεξουαλικές σχέσεις από το 1998.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα, κατά της καταθέσεις των εμπλεκομένων στην αμερικανική αρχή προστασίας που διεξάγει την ερευνά.

Σύμφωνα με πηγή της αρχής, η Morgan Stanley θα μπορούσε να πληρώσει ακόμα και 400 εκατ. δολάρια πρόστιμο. Εκατό εκατ. για αντισταθμιστικές αποζημιώσεις και 300 εκατ. για αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ, η Morgan Stanley πιστεύεται ότι θα πληρώσει περί τα 170 εκατ. δολάρια.

Ο λόγος που το πρόστιμο θα έιναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο είναι το νομικό πλαίσιο της Φλόριντα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Ο νόμος προβλέπει αποζημιώσεις γιατί το τελευταίο διάστημα της ζωής του ο Speer αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας ενώ είχε κλονιστεί και η ικανότητα να διαχειρίζεται τα οικονομικά του, έχοντας αφήσει εν λευκώ άλλους να δρουν εξ ονόματός του, μεταξύ των οποίων και η Forte.

Send this to a friend