Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τελευταίο μήνυμα του Ρέγκλινγκ για το 2017: Αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στο τελευταίο του μήνυμα για το 2017 σημειώνει, αναφορικά με την Ελλάδα, ότι η χώρα θα βγει από το τρίτο μνημόνιο το 2018, εφόσον, βέβαια, όλα πάνε καλά.

«Το 2018 οι χρηματοδοτικές ενέργειές μας θα εξακολουθούν να μας απασχολούν. Και να μην ξεχνάμε ότι - αν όλα πάνε καλά - η Ελλάδα θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το καλοκαίρι του 2018», γράφει στο τέλος της επιστολής του ο Ρέγκλινγκ.

Προχωρώντας σε ετήσιο απολογισμό ο κ. Ρέγκλινγκ κάνει λόγο για μια «καλή χρονιά για την Ευρώπη» παραδεχόμενος όμως πως ορισμένοι δείκτες ήταν ακόμα στα κόκκινα στην αρχή της χρονιάς, κυρίως λόγω των αναμνήσεων του Brexit.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για αναφορές στο φόβο, ως προς τη νίκη των λαϊκιστών σε Γαλλία και Ολλανδία που δεν επιβεβαιώθηκε, αφού τελικά οι ψηφοφόροι επέλεξαν τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές.

«Τώρα οι επενδυτές βλέπουν την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους: πολιτικά σταθερή και με την οικονομία να ανακάμπτει» προσθέτει.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, κάνει αναφορά στις ιδέες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Εμμανουέλ Μακρόν για την Ευρώπη καθώς, όπως λέει, «περιλαμβάνουν τον ESM και είναι πιθανό η εντολή που έχει να ενισχυθεί. Και έτσι θα είμαστε απασχολημένοι στο Λουξεμβούργο».

«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη από τους επενδυτές και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε εσάς ξανά το 2018» καταλήγει ο επικεφαλής του ESM.

Send this to a friend