Αθήνα

10 oC

ψιχάλες

10ετές ομόλογο: Με ιστορικό χαμηλό επιτόκιο 1,5% ο δανεισμός του Δημοσίου - Tα 5,4 δισ. ευρώ άγγιξαν οι προσφορές

Σήμερα το πρωί άνοιξε τo βιβλίο προσφορών του 10ετούς ομολόγου και σε λίγες ώρες εκδηλώθηκε ισχυρή ζήτηση.

Σήμερα το πρωί άνοιξε τo βιβλίο προσφορών του 10ετούς ομολόγου και σε λίγες ώρες εκδηλώθηκε ισχυρή ζήτηση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το επανάνοιγμα του 10ετους ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόδοση του ομολόγου (κουπόνι) διαμορφώθηκε στο 1,54% με τις προσφορές να αγγίζουν τα 5,4 δισ. ευρώ και το Δημόσιο να αντλεί απο αυτά 1,5 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο Μάρτιο όταν προχώρησε η έκδοση του 10ετούς ομολόγου το επιτόκιο του είχε διαμορφωθεί στο 3,5%. O Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους το ελληνικό Δημόσιο έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan να ξανανοίξουν υφιστάμενη έκδοση 10ετούς ομολόγου λήξης τον Μάρτιο του 2029.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει ότι η δανειακή στρατηγική θα στοχεύσει φέτος στη διασφάλιση της συνεχούς εκδοτικής παρουσίας του Δημοσίου στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στην παροχή εκδόσεων υψηλής ρευστότητας για τη διατήρηση μιας αξιόπιστης καμπύλης αποδόσεων ελληνικών κρατικών χρεογράφων, στην περαιτέρω μείωση των περιθωρίων δανεισμού καθώς και στην περαιτέρω διασφάλιση της συνέπειας του ελληνικού Δημοσίου, ως κρατικού εκδότη με χαρακτηριστικά χώρας της Eυρωζώνης.

Send this to a friend