Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Ισχυρή ζήτηση για τις εκδόσεις ελληνικών ομολόγων

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε σήμερα για τις εκδόσεις ομολόγων από την Αυστρία και την Ελλάδα, οι οποίες ακολούθησαν μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης που προχώρησαν σε κοινοπρακτικές εκδόσεις χρέους νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης

Moody’s: Aναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα Eurobank και Εθνικής Τράπεζας

Ειδικότερα, η Αυστρία έλαβε εντολές από επενδυτές ύψους 40 δισ. ευρώ και η χώρα μας 25 δισ. ευρώ για τα νέα 10ετή ομόλογά τους. Ακόμη, η Σλοβενία έχει βγει στην αγορά για την πώληση 60ετούς ομολόγου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του επικεφαλής αναδόχου της έκδοσης, το οποίο είναι σε γνώση του Reuters.

Οι εκδόσεις και από τις τρεις χώρες είναι κοινοπρακτικές, που σημαίνει ότι έχουν προσλάβει τράπεζες για την πώληση του χρέους απευθείας σε επενδυτές, κάτι που τους επιτρέπει να εκδίδουν μεγαλύτερα ποσά και να απευθύνονται σε μεγαλύτερη βάση επενδυτών.

Αντίστοιχες εκδόσεις έκαναν μέσα στον μήνα μεγαλύτερες χώρες – όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία – στο πλαίσιο του συνήθους κύκλου εκδόσεων του Ιανουαρίου, για τις περισσότερες από τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση – ρεκόρ καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο διάστημα.

Ο επικεφαλής αναλυτής για τα επιτόκια της Rabobank στο Λονδίνο ανέφερε ότι οι σημερινές εκδόσεις αποτελούν επιπλέον ένδειξη ότι η ζήτηση ομολόγων στην Ευρωζώνη υπερβαίνει την προσφορά χάρη στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ισχυρό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΧΡΩΠΕΙ
Επίδομα 534 ευρώ: Καταβάλλεται αύριο σε 4.226 δικαιούχους – Ποιους αφορά
Ελλάκτωρ: Με το βλέμμα στην γενική συνέλευση της Πέμπτης
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Τέλος οι αιτήσεις – Την Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές σε δικαιούχους
AirBnb: Ξεκινούν ελέγχους για αδήλωτα από την ΑΑΔΕ – Τα πρόστιμα
«Μπαράζ» πληρωμών: Καταβάλλονται συντάξεις, επιδόματα και αποζημιώσεις στους δικαιούχους