Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ελένη Τζώρτζη για Φιλιππίδη: Αισχρός τσόγλανος και γλίτσας – Η κόκα είναι κακό φάρμακο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, επίδομα 534 ευρώ, επιδόματα ΟΠΕΚΑ, ανεργίας και θέρμανσης – Τι πληρώνεται αυτή τη βδομάδα

Πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων αυτή την εβδομάδα, ενώ ξεκίνησε ήδη η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό.

Από αύριο θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΙΚΑ που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε ζυγό αριθμό.

Επίδομα θέρμανσης

Αυτή την εβδομάδα η ΑΑΔΕ έχει να διαχειριστεί και την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που προχώρησαν σε αγορές έως το τέλος του 2020.

Η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, ενώ εκτιμάται ότι τα χρήματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στα τέλη της εβδομάδας. Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, το ποσό που θα διατεθεί σε πρώτη φάση, ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό ποσό που θα δοθεί θα κυμανθεί σε περίπου 110 εκατ. ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5

Αρκετές χιλιάδες λιγότεροι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 καθώς από τις 732.967 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, θα μπορούν να τη λάβουν τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400.000.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 του μηνός.

Δώρο Χριστουγέννων σε εργαζόμενους σε αναστολή

Εξάλλου, έως την Παρασκευή καταβάλλεται η τελευταία δόση του δώρου Χριστουγέννων σε 645.054 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας το Δεκέμβριο του 2020.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναλογία από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Όσοι ήταν δηλαδή σε αναστολή όλο το Δεκέμβριο, θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ.

Οι άλλοι θα λάβουν ποσό ανάλογο με τις ημέρες της αναστολής τους.

Για παράδειγμα:

εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή από 1η έως 12 Δεκεμβρίου και έπειτα η αναστολή τους ανακλήθηκε ώστε να δουλέψουν με click away, θα λάβουν 28 ευρώ

εργαζόμενοι σε βιβλιοπωλεία ή κομμωτήρια που είχαν τεθεί σε αναστολή από 1η έως 13 Δεκεμβρίου και μετά εργάστηκαν από 14 έως 31 Δεκεμβρίου, θα λάβουν 30 ευρώ

Σημειώνεται πως η αναλογία του δώρου Χριστουγέννων πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε μισθωτού.

Ελλάκτωρ: Τι απαντά η Reggeborgh στο αίτημα των εφοπλιστών
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επένδυση 489 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα με πολλαπλά οφέλη σε Οικονομία και Περιβάλλον
REDS: Δύο νέες εμπορικές μισθώσεις στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park από τη θυγατρική του ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Στα χέρια του CVC περνά η Vivartia
Πως θα γίνεται η χορήγηση προκαταβολής έναντι της μελλοντικής σύνταξης
Φορολοταρία για συναλλαγές Ιανουαρίου – Δείτε αν κερδίσατε