Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: «Όσο υπάρχουν μέτρα περιορισμού τόσο θα στηρίζονται οι επιχειρήσεις»

Όσο υπάρχουν μέτρα περιορισμού τόσο θα στηρίζονται οι επιχειρήσεις, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΣΚΑΙ αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεδομένης της πανδημίας κορονοιού.

Η κρατική βοήθεια είναι συνάρτηση της λήψης μέτρων που εμποδίζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων, όταν τα μέτρα αυτά παύουν να αποτελούν καθοριστικό εμπόδιο και οι επιχειρήσεις επανέρχονται, δεν υπάρχει στήριξη, σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός ερωτώμενος για το εάν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με τον κο Σκυλακάκη έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα.

Όπως εξήγησε, δεν υπολογιζόταν πως αυτός ο μήνας θα ήταν τόσο δύσκολος όπως ακριβώς δεν υπολογιζόταν ότι θα έχουμε για τόσο διάστημα lockdown.

«Τα έσοδα του προυπολογισμού έχουν αντέξει» ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση επισημαίνοντας πως εντούτοις θα υπάρχουν απώλειες για τον μήνα Μάρτιο.

«Έχουμε μπροστά μας την δυνατότητα να στηρίξουμε για τον χρόνο που θα χρειαστεί και πιστεύω ότι με σωφροσύνη, με τους πεπερασμένους πόρους που έχουμε θα τα βγάλουμε πέρα» συνόψισε ο κος Σκυλακάκης.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει το Taxisnet (ΒΙΝΤΕΟ)
Τέλη κυκλοφορίας: Επιστρέφει η πληρωμή με το μήνα – Κατατέθηκε η τροπολογία
Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»