• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 13:38

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς να τα εκτυπώσετε- 15 μέρες διορία, μετά… πρόστιμα!

Εδώ και μερικές μέρες τα τέλη κυκλοφορίας 2017 βρίσκονται αναρτημένα στο Taxisnet και οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν εύκολα να δουν τι πρέπει να πληρώσουν, να τα τυπώσουν και στη συνέχεια να καταβάλουν το αντίτιμο.

Υπενθυμίζεται πως τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν έως την 31 Δεκεμβρίου 2016, ειδάλλως το αντίτιμο διπλασιάζεται.

Πάντως ακόμα δεν έχει γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών αν θα δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, καθώς η εφαρμογή καθυστέρησε πολύ να ανοίξει.

Πώς θα δείτε τι τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μεταβούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια να κάνουν κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην επόμενη σελίδα όπου θα πρέπει να γράψουν το ΑΦΜ τους, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνουν κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση.

Στη συνέχεια εμφανίζονται τα τέλη για το ΙΧ για το οποίο αναζητήσαμε και μας αναφέρεται πόσο θα πληρώσει σε ποιά κατηγορία ανήκει και τις εκπομπές ρύπων. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Δημοφιλή