Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε θα πληρώσετε- Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

Έως και 31/12 έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους, εκτυπώνοντας πρώτα το έντυπο.

Έως και 31/12 έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους, εκτυπώνοντας πρώτα το έντυπο.

Φέτος, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Η διαδικασία είναι απλή και έχει μόλις τρία βήματα.

Αρχικά μπαίνετε στην εφαρμογή του Taxisnet (εδώ).

Αφού πατήσετε "ΕΙΣΟΔΟΣ", συμπληρώνετε το ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Το τρίτο βήμα είναι, αφού πατήσετε αναζήτηση και εμφανίζεται το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση», να πατήσετε εκτύπωση και να κατεβάσετε την φόρμα.

Την ίδια ώρα, για όσους θα πληρώσουν μέσω web banking απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων. Τα πρόστιμα

Ποια τα πρόστιμα

Όπως κάθε χρόνο, τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται στο τέλος του χρόνου. Αν δεν καταβληθεί το ποσό σε αυτό το διάστημα,η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται:

-Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
-Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
-0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Send this to a friend