Αθήνα

 

6 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kalpi arthrou 21
Δημοσκόπηση GPO: Πρωτιά για τη ΝΔ με διαφορά 9,4% από το ΠΑΣΟΚ
thessalia plimmires 271023

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλία: Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών ΕΛΓΑ για τις αγροτικές αποζημιώσεις

Στις 2 Νοεμβρίου πρόκειται να ψηφισθεί η τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, με την οποία ρυθμίζεται η διαδικασία για την άμεση πληρωμή προκαταβολών στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας.

Με την εν λόγω τροπολογία διασφαλίζεται ο τρόπος χρηματοδότησης των αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής προς τους πληγέντες παραγωγούς της Θεσσαλίας, καθώς και το ακατάσχετο των ποσών που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Συνολικά κατετέθησαν 30.088 δηλώσεις για ζημιές που αφορούν στη φυτική παραγωγή και 2.366 δηλώσεις που αφορούν σε απώλεια ζωικού κεφαλαίου.

Η τροπολογία, η οποία έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα», αφορά κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και γεωργούς της Θεσσαλίας και των λοιπών περιοχών που επλήγησαν από τις θεομηνίες Daniel και Elias.

Αυθημερόν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, η οποία έχει ήδη προετοιμασθεί και είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία.

Εν συνεχεία, θα γίνει η μεταφορά από το υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδας150 εκατ. ευρώ, κατ’ αρχάς, για την πληρωμή προκαταβολών αποζημιώσεων τις οποίες ο ΕΛΓΑ θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων- μελισσοκόμων, εντός τριών εργασίμων ημερών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι προκαταβολές για τη φυτική παραγωγή θα καταβληθούν πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί, σε 8.489 επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες της Θεσσαλίας από την Κρατική Αρωγή, που διαχειρίζεται ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, συνολικά 19,8 εκατ. ευρώ

Τέλος, σε νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, ο κ. Αυγενάκης, περιλαμβάνονται σειρά διατάξεων που αφορούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και υποδομές στην περιοχή, καθώς και μια σειρά ακόμα ρυθμίσεων που αφορούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 31

19/02/2025 | 23:11

«Ζήτω ο βασιλιάς!»: Ο Τραμπ κατάργησε τα διόδια στη Νέα Υόρκη και ο Λευκός Οίκος τον δείχνει… με στέμμα

19/02/2025 | 22:50

Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

19/02/2025 | 22:43

Άγιος έρωτας – επόμενο επεισόδιο: Ο πατήρ Νικόλαος λέει στη Χλόη ότι δεν μπορεί να απαρνηθεί τον Θεό
screenshot 29

19/02/2025 | 22:04

Αποχή των δικηγόρων της Αθήνας στις 28 Φεβρουαρίου – «Κοινή απαίτηση όλων μας η απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη»

19/02/2025 | 22:00

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Δέχθηκα λεκτική βία, ζορίστηκα αλλά το αντιμετώπισα με δυναμισμό»

19/02/2025 | 21:47

Ο Βανς προειδοποιεί τον Ζελένσκι να μην κακολογεί δημόσια τον Τραμπ: Φρικτός τρόπος
screenshot 28

19/02/2025 | 21:39

Νίκος Κουρής: «Η εφηβεία δεν είναι δύσκολη πίστα για τον γιο μου, αλλά για εμάς τους γονείς»

19/02/2025 | 21:33

Συνελήφθη 60χρονη φυγόποινη στις Αχαρνές – Εξέδιδε γυναίκα σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας

19/02/2025 | 21:29

Απηύδησε ο Αντώνης Κανάκης στους Boomers: «Ό,τι πιο προσβλητικό και εξοργιστικό για τον Έλληνα πολίτη»
screenshot 25

19/02/2025 | 21:21

Ο αφροδισιακός καρπός που δυναμώνει το σπέρμα και την καρδιά

19/02/2025 | 21:03

ΓΣΕΕ: Ο 9ετής, επίμονος αγώνας των Εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώθηκε στον Άρειο Πάγο

19/02/2025 | 20:41

Deal – Τα ‘χασε ο Γιώργος Θαναηλάκης με την γνωστή του παίκτρια: «Τι τραβάω ο έρμος; Εσύ τι κάνεις εδώ;»
screenshot 22

19/02/2025 | 20:34

Επίθεση Μπάνον κατά Μασκ – «Είναι ένας παρασιτικός παράνομος μετανάστης»

19/02/2025 | 20:29

Χείμαρρος η Σία Κοσιώνη: «Με θυμώνει πάρα πολύ, νιώθω ότι θέλω να σπάσω την οθόνη»

19/02/2025 | 20:16

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Τώρα μας είπαν και δολοφόνους, αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
anakainizo noikiazo ergasies
«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
ilektroniki apati phising karta
«Έκρηξη» ηλεκτρονικών συναλλαγών σε ταξί, πλυντήρια αυτοκινήτων και νομικές υπηρεσίες το 2024
foroi eleutheroi epaggelmaties1 1
E2: Προσυπμληρωμένα τα εισοδήματα από ενοίκια – Νέος κωδικός για την φοροαπαλλαγή για μισθώσεις
foroi eleutheroi epaggelmaties1 2
E2: Προσυμπληρωμένα τα εισοδήματα από ενοίκια – Νέος κωδικός για την φοροαπαλλαγή για μισθώσεις
steges 1
Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Προσθήκες της ΠΟΜΙΔΑ στο υπό διαβούλευση ν/σ
xatzidakis 3
Χατζηδάκης στο Eurogroup: Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει με ενότητα, σοβαρότητα και ταχύτητα