Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: Έφυγε ο Αλέξης Παππάς και ξεκίνησαν τα πανηγύρια – Στεναχωρήθηκε ο Τριαντάφυλλος! (vid)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το (δικαστικό) αφεντικό τρελάθηκε! Απόφαση βόμβα του ΣτΕ δίνει αυξήσεις 15% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις – 1 εκ οι ωφελούμενοι!

Την ώρα που η κυβέρνηση διαφωνεί με τους δανειστές για 200 και 300 εκατομμύρια ευρώ, το Συμβούλιο της Επικρατείας της στέλνει δωρό – βόμβα 1 δις ευρώ που μπορεί να τινάξει κυριολεκτικά τον ήδη εκτροχιασμένο δημοσιονομικό στόχο. Το ΣτΕ έκρινε ότι οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που έγιναν το 2012, στο 2ο μνημόνιο, αντιβαίνουν […]

Την ώρα που η κυβέρνηση διαφωνεί με τους δανειστές για 200 και 300 εκατομμύρια ευρώ, το Συμβούλιο της Επικρατείας της στέλνει δωρό – βόμβα 1 δις ευρώ που μπορεί να τινάξει κυριολεκτικά τον ήδη εκτροχιασμένο δημοσιονομικό στόχο.

Το ΣτΕ έκρινε ότι οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που έγιναν το 2012, στο 2ο μνημόνιο, αντιβαίνουν σε μία σειρά συνταγματικών διατάξεων που σχετίζονται με το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων .

Ωστόσο, λόγω των επιτακτικών δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, οι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν αναδρομικά σε όλο το φάσμα των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, παρά μόνο σε εκείνους που προσέφυγαν είτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Για τους υπόλοιπους 800.000 συνταξιούχους, θα πρέπει με την καθαρογραφή της απόφασης να γυρίσουν στα ποσά των συντάξεων που λάμβαναν πριν από την εφαρμογή του νόμου, δηλαδή να δουν αυξήσεις που φθάνουν ακόμη και το 15%.

Νέα εποχή στην Ελλάκτωρ! «Πράσινο φως» στην ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ
Ελλάκτωρ: Όχι στην ανάκληση του Δ.Σ.
Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση – Δείτε τα αποτελέσματα
Ελλάκτωρ: Κανονικά η Γ.Σ. – «Στο βρόντο» οι τακτικισμοί Καϋμενάκη και Μπάκου
ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ: Αύριο Παρασκευή οι πληρωμές στους εργαζόμενους
Πότε θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα σε εργαζόμενους με αναστολή