Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η περικοπή ή μη των συντάξεων

Υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί το ζήτημα της περικοπής ή όχι των συντάξεων στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup την 1η Οκτωβρίου, σίγουρα πάντως δεν αποτελεί μέρος της ατζέντας του.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης θα ληφθεί πιθανότατα η απόφαση για την περικοπή ή μη των συντάξεων, στο Eurogroup του Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εξέτασης του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου, ανέφερε ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων, ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα».

«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Send this to a friend