Αθήνα

7 oC

αίθριος καιρός

ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ Η ΑΝΓΚΕΛΑ

Το ελληνικό χρέος στην ατζέντα Μέρκελ- Λαγκάρντ- Συνάντηση την Δευτέρα στο Βερολίνο πριν το κρίσιμο Eurogroup

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να συναντηθούν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχοντας στην ατζέντα τους το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η συνάντησή τους θα γίνει στο περιθώριο των ραντεβού της καγκελαρίου με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών - ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με τον χρόνο πλέον να μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Οι δύο ισχυρές κυρίες θα μιλήσουν για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που το ΔΝΤ τείνει να βρεθεί εκτός του ελληνικού προγράμματος, κρατώντας συμβουλευτικό ρόλο.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους» τόνισε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας σε forum στο Βερολίνο. «Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Send this to a friend