Αθήνα

 

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

koutsoumpas 180424
Επικό τρολάρισμα Κουτσούμπα με… σφυροδρέπανο στον Κασσελάκη για το τι εμφανίστηκε στη βάπτισή του
karnavali xanthi

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: «Βουλιάζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί τα τριήμερα Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου

“Προθέρμανση” εν όψει της νέας τουριστικής χρονιάς του 2024 θα κάνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι ελληνικοί προορισμοί τα δυο τριήμερα, της αποκριάς και της 25ης Μαρτίου, με τον εγχώριο τουρισμό να δίνει σε αυτή τη συγκυρία ψήφο εμπιστοσύνης σε ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Που θα κάνουν καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες

Ξεκινώντας με τους καρναβαλικούς προορισμούς, που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν με υψηλή πληρότητα, η Πάτρα, η Ξάνθη, η Σκύρος, το Ρέθυμνο, η Νάουσα, η Καστοριά, ο Τίρναβος, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, η Κεφαλονιά, η Ρόδος, η Άμφισσα, η Καλαμάτα, το Γαλαξίδι και η Κέρκυρα θα προσελκύσουν Έλληνες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα Λύσανδρος Τσιλίδης.

Το καρναβαλικό τριήμερο έχει πάντα αυξημένη κίνηση κυρίαρχα στις περιοχές που γίνονται τα καρναβάλια με μεγάλη επιτυχία, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης και προσθέτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου τις αποκριάς είναι το γεγονός ότι η επισκέπτες προέρχονται από τα αστικά κέντρα κοντά στις καρναβαλικές περιοχές. Την ίδια στιγμή το οργανωμένο ταξίδι για μία ακόμη φορά επικρατεί στον προγραμματισμό των ταξιδιωτών και για το λόγο αυτό τα γραφεία ταξιδιών προαγόρασαν θέσεις σε πλοία και αεροπλάνα προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράσουν οικονομικά πακέτα. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι στους καρναβαλικούς προορισμούς δεν “πέφτει καρφίτσα” από τους επισκέπτες, καθώς η πληρότητα ξεπερνάει το 90% στα ανοικτά καταλύματα. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιλίδης κάνει λόγο για μια αύξηση των πωλήσεων φέτος στα εκδρομικά πακέτα άνω του 10%,σε σχέση με το 23, όταν πέρυσι υπήρξε αύξηση 30% σε σχέση με το 2022.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των πακέτων που δόθηκαν σε Έλληνες ταξιδιώτες, αυτές κινήθηκαν σε ανταγωνιστικές τιμές και για το λόγο αυτό υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση εξηγεί ο κ. Τσιλίδης. Συγκεκριμένα ένα τριήμερο στην Πάτρα ξεκινάει από 115 ευρώ το άτομο (δυο διανυκτερεύσεις- μεταφορά και διαμονή). Ένα πενθήμερο στην Ξάνθη εκκινεί από 135 ευρώ το άτομο, ένα πενθήμερο στην Σκύρο κοστίζει 310 ευρώ, στο Ρέθυμνο 3 βράδια θα κοστίσουν 375 ευρώ το άτομο, ενώ στην Καστοριά για 2 βράδια το άτομο θα ξοδέψει175 ευρώ.

Καθαρά Δευτέρα Vs 25η Μαρτίου

Με δεδομένη την μεγάλη απήχηση των γνωστών σε όλους παραδοσιακούς καρναβαλικούς προορισμούς ενδιαφέρον έχει πως θα κινηθούν τα δυο τριήμερα οι προορισμοί της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σοφία Φλέγγα πρόεδρος των ξενοδόχων στο Καρπενήσι σημειώνει ότι το τριήμερο της 25ης Μαρτίου δείχνει καλύτερη κινητικότητα από αυτό της Αποκριάς και αυτό γιατί η περιοχή δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο δρώμενο για να προσελκύσει καρναβαλικούς εκδρομείς. Το γεγονός εξάλλου ότι και τα δυο τριήμερα είναι διαδοχικά δεν βοηθάει, όπως αναφέρει η κυρία Φλέγγα. Σε κάθε περίπτωση η πληρότητα στα καταλύματα τις Απόκριες θα καταγραφεί στο 80% ενώ για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου η πληρότητα θα φτάσει και το 90%, πάντα για το Καρπενήσι. Σε ό,τι αφορά τις τιμές διάθεσης των καταλυμάτων το δίκλινο εκκινεί από 70 ευρώ.

Παραμένοντας στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η Εύβοια λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα θα κινηθεί με πολύ καλή πληρότητα όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αιδηψού ειδικά σε ό,τι αφορά το τριήμερο της Απόκριας. Όπως εξηγεί ο κ. Ρουμελιώτης η πληρότητα θα ξεπεράσει το 80%, αφού στα Λουτρά της Αιδηψού θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση με 35 άρματα, δρώμενο που θα προσελκύσει πολλούς επισκέπτες. Για την 25η Μαρτίου ωστόσο τα πράγματα δεν αναμένεται να έχουν την ίδια δυναμική , αφού η εικόνα των προκρατήσεων δεν φανερώνει αντίστοιχη εικόνα. Βέβαια η ελπίδα μετατίθεται στις κρατήσεις της τελευταία στιγμής, όπως αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης. Πάντως διαθέσιμα δωμάτια θα υπάρχουν για όσους την τελευταία στιγμή αποφασίσουν να εκδράμουν στην Εύβοια, με τις τιμές να ξεκινούν από 40 ευρώ για ένα δίκλινο δωμάτιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας από τους πλέον δημοφιλείς καρναβαλικούς προορισμούς, το Ρέθυμνο που η πληρότητα στα καταλύματα είναι στο 100% για το τριήμερο της Αποκριάς και ντόπιοι και επισκέπτες θα ζήσουν την μαγεία του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος τουρισμού του δήμου, Κώστας Φάλαγγας. Το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι είναι ένας θεσμός, ήδη από το 1914, έτος κατά το οποίο, υπάρχουν αναφορές για εκδηλώσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «τα πρώτα στοιχεία χιουμοριστικών εκδηλώσεων, αποκριές μιας άλλης εποχής, που έχει αφήσει το νοσταλγικό της άρωμα διάχυτο να μοσχοβολά ακόμη» , αναφέρει ο κ. Φάλλαγγας.

Με τις προετοιμασίες των ξενοδοχείων να βρίσκονται στο ζενίθ ενόψει της νέας τουριστικής χρονιάς το ξενοδοχείο The Westin Resort Costa Navarino που έχει ήδη ανοίξει από τον Φεβρουάριο, έχει πληρότητα που αγγίζει το 100% για τα δυο τριήμερα της αποκριάς και της 25ης Μαρτίου, με τους Έλληνες να έχουν σημαντικό μερίδιο στην επισκεψιμότητα του ξενοδοχείου. Μάλιστα το ξενοδοχείο δέχεται μεγάλο αριθμό από γκόλφερς από Β. Ευρώπη, λόγω και του ότι έχουν ξεκινήσει οι απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Οι υπόλοιπες μονάδες του Costa Navarino ανοίγουν Απρίλιο και αρχές Μαΐου.

Μετά και τα εορταστικά τριήμερα και τις αποδράσεις των Ελλήνων τη σκυτάλη θα πάρουν οι ξένοι επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς από αρχές Απριλίου ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα τουριστικά θέρετρα της χώρας και μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρχει τουριστική επιχείρηση που δεν θα είναι ανοικτή στην χώρα. Τα μηνύματα για το 2024 είναι θετικά και όλοι εύχονται η νέα τουριστική περίοδο να αποτελέσει μια ακόμα χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός θα είναι πρωταγωνιστής στις θετικές ειδήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

<>

Ροή Ειδήσεων

screenshot 17

18/04/2024 | 23:20

Κατερίνα Καινούργιου-Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ποζάρουν αγκαλιασμένες σε βραδινή έξοδο

18/04/2024 | 22:55

Πασαλιμάνι: Η στιγμή που εργάτης βρίσκει νεκρό τον 31χρονο αστυνομικό μετά την κατάρρευση του κτιρίου

18/04/2024 | 22:26

Τζόκερ κλήρωση 2742: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα
240418222000

18/04/2024 | 22:21

Ξεσπά ο Γιώργος Λάγιος για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Ποια είναι η ανακρίβεια στη δήλωση του;»

18/04/2024 | 22:00

Απόστολος Ρουβάς: Η σπάνια φωτογραφία με τον επτά μηνών γιο του

18/04/2024 | 21:44

«Μέσα σε πέντε λεπτά ξεφορτώθηκαν τη θυγατέρα μου» – Η μήνυση που κατάθεσε ο πατέρας της Κυριακής κατά των αστυνομικών
screenshot 9

18/04/2024 | 21:11

Μιχάλης Ρακιντζής για Σοφία Αρβανίτη: Δεν ξέρει ο κόσμος αν τα είχαμε, μπορεί και να μην τα είχαμε

18/04/2024 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια καίει τους πολίτες

18/04/2024 | 20:32

Μπέσσυ Μάλφα: Η τρυφερή εξομολόγηση για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση – «Είναι ο άγγελός μου, τον λατρεύω»
i ioanna maleskou

18/04/2024 | 20:19

Κόλαφος η Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν ήθελα να προφέρω το όνομα της Ελένης Μενεγάκη, με όλο τον σεβασμό»

18/04/2024 | 19:59

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «τρολάρει» τον Κασσελάκη: Μαθαίνω ότι στη βάπτιση του Αλέξη Χαρίτση σχηματίστηκε δρεπάνι και σφυρί

18/04/2024 | 19:53

Γιάννης Βρούτσης: «Να λογοδοτήσουν όσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ»
dickeybetts

18/04/2024 | 19:36

Πέθανε ο Dickey Betts, κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Allman Brothers

18/04/2024 | 18:56

Άση Μπήλιου για Ελένη Μενεγάκη: «Το σύμπαν την καλεί να κάνει κάτι διαφορετικό»

18/04/2024 | 18:42

Ελλάκτωρ: Σε ρεκόρ 10ετίας τα κέρδη του Ομίλου το 2023
simaia akropoli 181223
Reuters: Το 2024 η πλήρης ανάκαμψη στην Ελλάδα – Η ηρεμία έχει αποκατασταθεί στη χώρα
dypa 051023
Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες
ΔΥΠΑ: Αύριο ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
xatzidakis 100424
Στις ΗΠΑ ο Κωστής Χατζηδάκης για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
aade 040823
ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – Ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής
Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε «influencers» για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές – 20 Έλληνες στη λίστα