Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΔΙΕΘΝΗ

Τσάι, συμπάθεια και μια από τα ίδια στην Τριμερή – Παράταση στην αγωνία

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η χθεσινή τριμερής συνάντηση Τσίπρα -Μέρκελ – Ολαντ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο κατέδειξε για μια ακόμη τα περιθώρια της λεγόμενης πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση. Μέρκελ και Ολάντ έδειξαν στον κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά το δρόμο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός […]

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η χθεσινή τριμερής συνάντηση Τσίπρα -Μέρκελ – Ολαντ. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα ωστόσο κατέδειξε για μια ακόμη τα περιθώρια της λεγόμενης πολιτικής διαπραγμάτευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση. Μέρκελ και Ολάντ έδειξαν στον κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά το δρόμο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός οτι στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας υπήρξε αόριστος, μιλώντας σε χαμηλούς τόνους για μια ακόμη φορά περί “βιώσιμής λύσης”

Πάντως η χθεσινή παρουσία Τσίπρα κατάφερε να αποκαταστήσει σε ένα βαθμό (και μέχρι την επόμενη κορώνα υπουργού της κυβέρνησης) το άσχημο κλίμα που το πρωί της Τετάρτης απειλούσε να τινάξει στον αέρα την συνέχεια των διαπραγματεύσεων. Ειδικά η αποκατάσταση των σχέσεων με τον Πρόεδρο της Κομισιόν αποτελούσε μονόδρομο.

trimeris

Ο πρωθυπουργός στη τριμερή συνάντηση με μια σειρά υποχωρήσεων όσον αφορά στο ύψος τους πρωτογενούς πλεονάσματος, τον ΦΠΑ αλλά και με δεσμευτική βούληση για δημοσιονομική πειθαρχία, κατάφερε να αλλάξει σε ένα βαθμό το κλίμα. Όμως από σήμερα και πάλι η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει στο τραπέζι όπου θα πρέπει να μπουν αριθμοί, ισοδύναμα και στοιχεία τα οποία δεν είναι στα “φόρτε¨της κυβέρνησης. Φυσικά, ρυθμίσεις για το χρέος είναι ακόμα μακριά από ρεαλιστικές προσεγγίσεις μιας και η διαπραγμάτευση έχει να περάσει πρώτα από άλλους σκοπέλους.

Η αγωνία συνεχίζεται.

ΗΠΑ – Λουιζιάνα: Πέντε τραυματισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από επίθεση σε κάβα
Τι είπαν Γουίλιαμ και Χάρι όταν μιλούσαν περπατώντας μετά την κηδεία: Ειδικοί διάβασαν τα χείλη τους
Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται σε νοσοκομείο 20 ημέρες αφότου ξεκίνησε απεργία πείνας
Αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έκανε προσθαλάσσωση σε ακτή με λουόμενους (vid)
Θρήνος για τον Σκότι Πίπεν: Πέθανε ο μεγάλος του γιος
ΠΟΥ: «Ο κόσμος έχει τα μέσα να θέσει την πανδημία Covid-19 υπό έλεγχο τους επόμενους μήνες»