• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 12:30

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βρούτσης για 120 δόσεις: «Επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη»

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να διευρύνει τις 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις και να επιφέρει αλλαγές στις δόσεις, ωστόσο τόνισε ότι αυτή είναι κι η τελευταία φορά που θα υπάρξει τέτοια ρύθμιση.

Όπως είπε η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά. «Το λέω, επωφεληθείτε τώρα από την ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές και να παραμένουν σε αυτήν, για τον λόγο αυτό η ελάχιστη μηναία δόση μειώνεται και τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση είναι ευνοϊκότερα.

Ειδικότερα,

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
– Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
– Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.
– Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
– Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

Send this to a friend