Βρούτσης για 120 δόσεις: Μπαίνουν στη ρύθμιση και όσοι είχαν χρέη το 2017 και 2018

Όλοι οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για το διάστημα 2017-2018 θα μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Όλοι οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για το διάστημα 2017-2018 θα μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Βρούτσης κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, δήλωσε: «Από αύριο το μεσημέρι θα μπορούν ανεμπόδιστα όλοι οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018 να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων».

Το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει εκκαθάριση του ασφαλιστικού αρχείου για να μπορέσουν έτσι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία όσοι είχαν οφειλές για το διάστημα 2017-2018 και δεν είχαν καταφέρει να ενταχθούν στη ρύθμιση, ανέφερε και στη συνέχεια τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις δίνουν έμφαση στη μείωση των επιτοκίων και στην ψηφιοποίηση των συντάξεων. Επίσης, σημείωσε ότι σύντομα αναμένεται να λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν σήμερα στις 450.000.

«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση, τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις».

Τέλος δήλωσε: «Η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον».

Send this to a friend