Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ποιος θα τη μαζέψει επιτέλους; Εμετική ανάρτηση Ραχήλ Μάκρη για τον θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: «Χωρίς έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους η Ελλάδα δεν μπαίνει στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων»

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει καμία άμεση απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθώς περιμένει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι...

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει καμία άμεση απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων καθώς περιμένει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την απόφαση υπαγωγής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο”. Απαντώντας σε Έλληνα ευρωβουλευτή ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι “δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις στη δεδομένη χρονική στιγμή”.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ντράγκι:

«Το Eurogroup σημείωσε στη δήλωσή του τον Μάιο του 2016 ότι εξετάζει μια σειρά μέτρων σε βραχυχρόνιο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο με στόχο να φέρει το χρέος σε ένα δρόμο μείωσης και σε βιώσιμα επίπεδα τις ανάγκες χρηματοδότησης. Υπο αυτο το πρίσμα, ένα ακριβές χρονοδιαγραμμα για την πιθανή αγορά ομολόγων που εκδίδονται ή είναι εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν μπορεί να οριοθετηθεί στη δεδομένη χρονική στιγμή».

Ενοίκια: Γιατί είναι ακόμη «στα ύψη» – Ο ρόλος των Airbnb – Λίστα με τα πιο δημοφιλή προάστια της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)
Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε πληρώνονται όσοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης – Τι ποσά θα λάβουν
Πώς ο Mr Jumbo βγαίνει αλώβητος από την αύξηση των ναυτικών ναύλων 
Ελλάκτωρ: «Όλα θα τελειώσουν στην γενική σύνελευση της 22ης Απριλίου»
Ελλάκτωρ: Αγωγή κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου για υπεξαίρεση
Μεγάλες ευκαιρίες για την αξιοποίηση της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση νερού