Αθήνα

20 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κώστας Πάντος για το σποτ του συνεδρίου Γονιμότητας: «Είναι σκληρό για τις γυναίκες έλεγε όμως την ωμή αλήθεια»

OPINION

Μετανοείτε! Έρχονται οι… μεταλλαγμένοι νεοαγανακτισμένοι!

Οι νεοαγανακτισμένοι είναι ένα πολιτικό είδος της εποχής μας, προϊόν μετάλλαξης ορισμένων από τους πρώτους αγανακτισμένους, εκείνους που είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τον πρώτο καιρό της δεκαετίας μας. Γράφει ο Νίκος Παπαβασιλείου Η βασική διαφορά των αρχικών αγανακτισμένων από τους σημερινούς, είναι ότι εκείνοι ήταν σε έξαλλη κατάσταση κυρίως με το πρώτο μνημόνιο, ενώ […]

Οι νεοαγανακτισμένοι είναι ένα πολιτικό είδος της εποχής μας, προϊόν μετάλλαξης ορισμένων από τους πρώτους αγανακτισμένους, εκείνους που είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τον πρώτο καιρό της δεκαετίας μας.

papavasileouΓράφει ο Νίκος Παπαβασιλείου

Η βασική διαφορά των αρχικών αγανακτισμένων από τους σημερινούς, είναι ότι εκείνοι ήταν σε έξαλλη κατάσταση κυρίως με το πρώτο μνημόνιο, ενώ οι σημερινοί έχουν ξεχάσει ότι τώρα είμαστε στο τρίτο μνημόνιο γιατί υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα να τους αγανακτούν.

Μια καλή παρουσίαση είναι η παρακάτω.

Τους αγανακτούν τα μέσα ενημέρωσης και οι διάφοροι μπλόγκερς, που δεν αποδίδουν το δέοντα σεβασμό στο εθνοσωτήριο έργο της Πρώτης Αριστερής Εθνικής Κυβέρνησης και δεν της αναγνωρίζουν τις καλύτερες των προθέσεων.

Τους αγανακτούν εκείνοι που θεωρούν απάτη το περσινό δημοψήφισμα και ιδιαίτερα εκείνοι που είχαν τότε το απίστευτο θράσος να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Τους αγανακτεί το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς υπήρξε αρχηγός της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τον διαδέχτηκε στην ηγεσία της, αντί για τον κοινωνικά ευαίσθητο κ. Καραμανλή.

Τους αγανακτεί η μη καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, που είχε το θράσος να αποκαλύψει το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009.

Τους αγανακτεί ότι οι Έλληνες μιλάνε κυνικά για τρίτο μνημόνιο, αντί να αναφέρονται με σεβασμό στη μοναδικά επιτυχημένη δανειακή σύμβαση και στις υποχρεώσεις της, που προέκυψαν μετά την πολύμηνη σκληρή διαπραγμάτευση του 2015.

Τους αγανακτεί που κάποιοι αναφέρονται απαξιωτικά στον συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εκφράζονται με θαυμασμό για το μαζικό αριστερό κίνημα της αντίστασης και της ανατροπής, που περιμένει με το όπλο παρά πόδα την ευκαιρία να φέρει τη ρήξη με τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα και να οδηγήσει τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου στην απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την ανισότητα.

Τους αγανακτεί που προσωπικότητες όπως ο Πύρρος Δήμας δεν στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνουν οι εξαίρετοι κύριοι Ζάμπας και Καρανίκας.

Τους αγανακτεί που δεν ψήφισαν αρκετοί το νέο εκλογικό νόμο για να ισχύσει άμεσα και να διαφυλάξει αρκετες έδρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, που κινδυνεύει από καταποντισμό της βουλευτικής του δύναμης στις επόμενες εκλογές.

Τους αγανακτούν όσοι δεν εκτιμούν τον τρομερό αγώνα που δίνουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός προσωπικά, για να μην είναι πολύ μεγάλη η μείωση των συντάξεων ή η αύξηση των φόρων.

Τους αγανακτούν οι κακόβουλοι που δεν αντιλαμβάνονται ότι η υπόσχεση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ήταν ένα στρατηγικό σύνθημα για το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, το οποίο θα υλοποιηθεί με βεβαιότητα και συνέπεια σε τρία τέρμινα.

Πράγματι, οι νεοαγανακτισμένοι μας έχουν πολλούς λόγους να είναι σε έξαλλη κατάσταση. Εκείνο όμως που τους ενοχλεί πραγματικά, γιατί είναι άνθρωποι ευαίσθητοι και με αρχές, είναι ότι τόσο ιδρώτα έχυσαν για να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά αλλά ελάχιστοι έχουν δεχθεί μια ανταμοιβή για τον αγώνα τους.

Ελπίζουν όμως ότι αυτό θα διορθωθεί στο μέλλον, πού ξέρεις τι παρεμβάσεις μπορεί να κάνει ο έμπειρος σε αυτά κ. Προκόπης Παυλόπουλος!

Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το «θαύμα» με την ανεργία στην επίθεση κατά της εργασίας
Πώς θα αναπνεύσουν πάλι οι Δημοκρατίες
Το ρεπό και η ελιά…
Είναι η ώρα των προοδευτικών δυνάμεων να συναντηθούν μέσα από μία ευγενή άμιλλα