Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Η αριστερά που πρόδωσαν θα τους στοιχειώνει για πάντα...

Η αριστερά που πρόδωσαν θα τους στοιχειώνει για πάντα...

josefΣαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος. Για εκείνη την Αριστερα, ανασύρουμε από το αρχείο ένα παλαιότερο κείμενο του Ιωσήφ Κάπα (Ιωσήφ Βλαντιμήρ Κάπας) που γράφτηκε μια μέρα πριν τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετά το δημοψήφισμα....

Η αριστερά που πιστέψαμε,θαυμάσαμε ή απλά σεβαστήκαμε έσβησε οριστικά από την συλλογική μνήμη.

Το θλιβερό αποτύπωμα της συριζαικής αριστεράς χαράχτηκε βαθιά στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολίτευσης, με ύβρεις, ψόφους και υστερίες όπως εκφράστηκαν από υστερικές περσόνες τύπου Ραχήλ, Ζωής και Αυλωνίτου.

Με ένα ηγέτη με πολλαπλές εναλλασσόμενες προσωπικότητες που θα ζήλευε κι ο Πεσσόα, έναν τύπο που όπως λέει ο Ράμφος αποτελεί από μόνος του, χορό μεταμφιεσμένων.

Η γενιά των εικοσάρηδων ,η νεότερη γενιά τέλος πάντων, που τώρα γνωρίζει την πολιτική γεωγραφία ,δυστυχώς θα μάθει ότι αριστερά είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής,τα λαικά δικαστήρια και το μίσος για το διαφορετικό.

Δήθεν ιστορικές φυσιογνωμίες όπως ο Γλέζος πασπάλισαν με ιστορικότητα τις ανεκδιήγητες στοχεύσεις του μορφώματος και παραπλάνησαν συστηματικά τάζοντας άμεσες δημοκρατίες που ουδέποτε αποτέλεσαν αντικειμενική διεκδίκηση του χώρου.

Η αριστερά που έχτιζε λιθαράκι λιθαράκι συνειδήσεις,δεν είχε την αγωνία της εξουσίας.

Δεν θεωρούσε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είχε υπομονή και φαντασία.

Η ιδεολογία που χάθηκε, ήταν ευγενική, φορούσε φθαρμένα κοστουμάκια, έπαιζε σκάκι και φυσαρμόνικα.

Και αυτή η ιδεολογία έσβησε, για τις επόμενες γενιές.

Ας κερδίσουν όσες εκλογές θέλουν , η αριστερά που πρόδωσαν θα τους στοιχειώνει για πάντα.

Send this to a friend