Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

The Voice: Άφωνοι οι κριτές από γόνο εφοπλιστικής οικογένειας που εντυπωσίασε στα Blind Auditions (vid)

OPINION

Ο μηδενισμός και οι “λακέδες” που μολύνουν κοινωνια και οικονομία

Γράφει ο Aσμοδαιος

Μια μόλυνση πλανάται στην ελληνική οικονομία. Η μόλυνση του μηδενισμού. Η Ελληνική οικονομία και κατά συνέπεια η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια εκτεταμένη διαδικασία μόλυνσης. Οι βασικές εστίες μόλυνσης είναι δύο. Η οικονομική ολιγαρχία, που χρόνια τώρα με τρόπο παρασιτικό διατηρούσε την ισχύ της μέσα από την τροφοδότηση της από τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων και από την άλλη, στο ρόλο του « λακέ» όπως θα χαρακτήριζε ο Μαρξ, οι εκπρόσωποι της κρατικής συντεχνιακής ολιγαρχίας.

Γράφει ο Aσμοδαιος

Η μολυσματικές αυτές εστίες, ενεργοποιώντας τους « λακέδες» σκοτώνουν κάθε υγιή κύτταρο του οργανισμού της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να διατηρηθούν ενεργές, επιτυγχάνοντας την δημιουργία αισθήματος ματαίωσης από τη μεριά των δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων. Για την ώρα δείχνουν να κρατούν καλά μιας και ο μολυσμένος οργανισμός δεν δείχνει διάθεση αναπαραγωγής υγιών κυττάρων. Από την άλλη οι μηχανισμοί δημιουργίας υγιών κυττάρων είναι σε « καταστολή» λόγω αδυναμίας συνεργασίας τους.

Η συνεργασία επομένως των δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων είναι η επιβεβλημένη « θεραπεία» του μεγάλου ασθενή. Οι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιστορική τους πρόκληση. Ν’ αλλάξουν αυτό το κράτος, τον φορέα μετάδοσης της νόσου.

Επιβεβλημένη η προσπάθεια εύρεσης κοινού τόπου και σύγκλισης ώστε ο οργανισμός της ελληνικής οικονομίας να παραγάγει νέα κύτταρα ικανά να τον φέρνουν στην ζωή. Βέβαια το ερώτημα αν μπορούν να συνυπάρξουν στη διαδικασία εύρεσης κοινού τόπου οι δυνάμεις αυτές.

Η Ιστορία μπορεί να επαναληφθεί και σαν φάρσα. Αρκεί να θυμηθούμε ότι την Οκτωβριανή επανάσταση την έκαναν οι Μπολσεβίκοι με τους Μενσεβίκους όταν αποφάσισαν να τελειώνουν μια και καλή με το ψοφίμι της τσαρικής Ρωσίας.

Αρκεί να θυμηθούμε τη συνεργασία των Φιλελεύθερων και τον Σοσιαλιστών στη Δανία , στις εκλογές του 1900 για να καταστείλουν τον συγκεντρωτισμό της Δανικής μοναρχίας και των συντηρητικών συνεργατών της, η οποία συνεργασία θεμελίωσε τη Δανία μέσω των μεταρρυθμίσεων στο σημερινό σύγχρονο κράτος που γνωρίζουμε.
Αρκεί να θυμηθούμε πως ο Μαρξ έγραψε, όπως διατύπωσε και ο ίδιος, ότι το « ΚΕΦΑΛΑΙΟ» ήρθε για να συμπληρώσει την πολιτική οικονομία του Ανταμ Σμιθ.

Η σημερινή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ
Το ενδιαφέρον σας είναι φαντασιακό, υποκριτικό, επικοινωνιακό
«Το σκοτεινό τέλος του Κυβερνήτη»
Πασοκοποίηση ή σοσιαλδημοκρατία
Ποτοαπαγόρευση
Γιατί οι Millennials είναι οι ήρωες που αξίζουμε, μα και έχουμε ανάγκη;