Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κώστας Πάντος για το σποτ του συνεδρίου Γονιμότητας: «Είναι σκληρό για τις γυναίκες έλεγε όμως την ωμή αλήθεια»

OPINION

Οι 5+1 “γραμμές” των συριζοπαθών (από εδώ και πέρα)

Ξέρω καλά τι θα μας λένε από δω και μπρος οι κυβερνητικοι και οι συριζοπαθείς υποστηρικτές τους.

Μετά την ψήφιση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ξέρω καλά τι θα μας λένε από δω και μπρος οι κυβερνητικοι και οι συριζοπαθείς υποστηρικτές τους.

Γράφει ο Νίκος Παπαβασιλείου

Επειδή όμως κάποιοι από αυτούς και ιδιαίτερα εκείνοι που σχολιάζουν στο διαδίκτυο, έχουν γενικά δυσκολία στη σκέψη και στην έκφραση, ελπίζω να τους βοηθήσω λίγο με τα παρακάτω:

1. Λέει ή γράφει ο Βενιζέλος κάτι που δεν τους αρέσει. Θα ξεκαθαρίζουν: «Αυτός δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει διότι τα έχει πάρει από τη Novartis».

2. Εκφράζει ο Γεωργιάδης μια άποψη που δεν αρέσει στους κυβερνητικούς. Θα απαντούν: «Αυτά τα λέει ο Μπουμπούκος που είναι κλέφτης».

3. Τους υπενθυμίζει κάποιος ότι ούτε ένα πραγματικό στοιχείο δεν έχει παρουσιαστεί σε βάρος των δέκα. Θα τον αποστομώνουν: «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

4. Κάποιος έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Πικραμένος, αποκλείεται να χρηματίστηκαν. Θα δηλώνουν εμβριθώς: «Να μας αποδείξουν αυτοί οι ίδιοι την αυθωότητά τους, αλλιώς να βγάλουν το σκασμό».

5. Προβληματίζεται κάποιος γιατί απάλλαξαν τον Κουρουμπλή. Θα τον κολλάνε στον τοίχο: «Ο Κουρουμπλής είναι αγωνιστής για το σοσιαλισμό, άρα έχει το ηθικό πλεονέκτημα και δεδομένη την αθωότητα».

6. Κάποιος εκφράζει την υπόνοια ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ορισμένοι ή όλοι οι κατηγορούμενοι να απαλλαγούν δικαστικά: Θα τον κατακεραυνώσουν: «Στην απίθανη περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι φιλοκαπιταλιστές και νεοφιλελεύθεροι, αποκλείεται λοιπόν να μην τα έχουν πάρει. Απλώς ξέρουν να κρύβονται».

Αν δυσκολεύονται να θυμούνται τις απαντήσεις, μπορούν να τις τυπώσουν και να τις έχουν πάντα μαζί τους για κάθε περίπτωση.

Εμείς οι υπόλοιποι, ελπίζω να καταφέρνουμε να θυμώνουμε λιγότερο και να γελάμε περισσότερο.

Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το «θαύμα» με την ανεργία στην επίθεση κατά της εργασίας
Πώς θα αναπνεύσουν πάλι οι Δημοκρατίες
Το ρεπό και η ελιά…
Είναι η ώρα των προοδευτικών δυνάμεων να συναντηθούν μέσα από μία ευγενή άμιλλα