Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

OPINION

Οι 5+1 “γραμμές” των συριζοπαθών (από εδώ και πέρα)

Ξέρω καλά τι θα μας λένε από δω και μπρος οι κυβερνητικοι και οι συριζοπαθείς υποστηρικτές τους.

Μετά την ψήφιση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ξέρω καλά τι θα μας λένε από δω και μπρος οι κυβερνητικοι και οι συριζοπαθείς υποστηρικτές τους.

Γράφει ο Νίκος Παπαβασιλείου

Επειδή όμως κάποιοι από αυτούς και ιδιαίτερα εκείνοι που σχολιάζουν στο διαδίκτυο, έχουν γενικά δυσκολία στη σκέψη και στην έκφραση, ελπίζω να τους βοηθήσω λίγο με τα παρακάτω:

1. Λέει ή γράφει ο Βενιζέλος κάτι που δεν τους αρέσει. Θα ξεκαθαρίζουν: «Αυτός δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει διότι τα έχει πάρει από τη Novartis».

2. Εκφράζει ο Γεωργιάδης μια άποψη που δεν αρέσει στους κυβερνητικούς. Θα απαντούν: «Αυτά τα λέει ο Μπουμπούκος που είναι κλέφτης».

3. Τους υπενθυμίζει κάποιος ότι ούτε ένα πραγματικό στοιχείο δεν έχει παρουσιαστεί σε βάρος των δέκα. Θα τον αποστομώνουν: «Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

4. Κάποιος έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι οι πρώην πρωθυπουργοί Σαμαράς και Πικραμένος, αποκλείεται να χρηματίστηκαν. Θα δηλώνουν εμβριθώς: «Να μας αποδείξουν αυτοί οι ίδιοι την αυθωότητά τους, αλλιώς να βγάλουν το σκασμό».

5. Προβληματίζεται κάποιος γιατί απάλλαξαν τον Κουρουμπλή. Θα τον κολλάνε στον τοίχο: «Ο Κουρουμπλής είναι αγωνιστής για το σοσιαλισμό, άρα έχει το ηθικό πλεονέκτημα και δεδομένη την αθωότητα».

6. Κάποιος εκφράζει την υπόνοια ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ορισμένοι ή όλοι οι κατηγορούμενοι να απαλλαγούν δικαστικά: Θα τον κατακεραυνώσουν: «Στην απίθανη περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι φιλοκαπιταλιστές και νεοφιλελεύθεροι, αποκλείεται λοιπόν να μην τα έχουν πάρει. Απλώς ξέρουν να κρύβονται».

Αν δυσκολεύονται να θυμούνται τις απαντήσεις, μπορούν να τις τυπώσουν και να τις έχουν πάντα μαζί τους για κάθε περίπτωση.

Εμείς οι υπόλοιποι, ελπίζω να καταφέρνουμε να θυμώνουμε λιγότερο και να γελάμε περισσότερο.

«Με πόσες απώλειες μετριέται η ευθύνη;»
Δεν φταίει μόνο η Κλιματική Αλλαγή
Προβληματισμοί με αφορμή το Ενδιάμεσο Σχέδιο Ανάπτυξης
Πρώτες σκέψεις για την Συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου
Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω
Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…