Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η Ρένα και η χρήση του φύλου της ως ασπίδα

Δεν είμαι δικαστής για να αποφασίσω αν φταίει η Ρένα Δούρου για τα εκατό θύματα στο Μάτι. Αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη που την παρέπεμψε  σε δίκη μετά από  επτά μήνες έρευνά.

Δεν είμαι δικαστής για να αποφασίσω αν φταίει η Ρένα Δούρου για τα εκατό θύματα στο Μάτι. Αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη που την παρέπεμψε  σε δίκη μετά από  επτά μήνες έρευνά.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Πέτρος Τρουπιώτης

Αυτό βέβαια που όλοι οι πολίτες της Αττικής έχουμε καταλάβει εδώ και 4 και πλέον χρόνια είναι ότι «μας έτυχε η βάρδια της» (για να παραφράσω την δική της ρήση) να την έχουμε περιφερειάρχη στην Αττική.

«Κυβερνήτη» ουσιαστικά στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και όλοι έχουμε ανακαλύψει, άλλος λίγο άλλος πολύ την αναποτελεσματικότητα της ιδίας και των συνεργατών της (για να μην πω την ανικανότητα τους).

Θέλω όμως να μείνω σε μια πολύ πρόσφατη φράση της, που κατά την προσωπική μου άποψη δείχνει την κυνικότητα της  αλλά και το όχι δεν έχει κανένα όριο και κανένα φραγμό στο να χρησιμοποιήσει τα πάντα , αν νομίζει ότι την βολεύουν, την εξυπηρετούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μόλις οι εισαγγελείς την παρέπεμψαν για την τραγωδία στο Μάτι έσπευσε να δηλώσει: «η αντιπολίτευση και κάποια ΜΜΕ έσπευσαν από τις πρώτες ώρες να βρουν αποδιοπομπαίο τράγο, να βρουν κατηγορούμενη, μια γυναίκα, δηλαδή εμένα».

Δηλαδή έσπευσε να χρησιμοποιήσει το φύλο της και να προσπαθήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι η όλη κατηγορία εναντίον της γίνεται γιατί είναι γυναίκα.

Ομολογώ ότι πιο χυδαία χρησιμοποίηση του φύλου ενός ανθρώπου δεν έχω ξαναδεί. Και μάλιστα από μια πολιτικό που όπως λέει είναι υπέρ των δικαιωμάτων και της ισότητας. Και αλλά ωραία «δικαιωματικά»…

Μόλις όμως ένοιωσε ότι απειλείται, μόλις κατάλαβε ότι δεν μπορεί να είναι όλα «ανένδοξα», έσπευσε να χρησιμοποιήσει το φύλο της για να δικαιολογηθεί…

Και λέω ότι πρόκειται για χυδαία χρήση του φύλου (σεξιστική τουλάχιστον , όπως η ίδια θα έλεγε σε άλλη περίπτωση) γιατί μοιάζει με την χρήση των χαρακτηριστικών του φύλου τους που κάνουν ορισμένες γυναίκες για να «κερδίσουν» μια θέση, χρήματα ή κάτι που επιδιώκουν.

Και η χρήση του φύλου της που κάνει η κα Δούρου είναι πολύ χειρότερή και χυδαία από αυτή που κάνουν οι γυναίκες αυτές, μια και σε τελική ανάλυση «αυτές κάτι …προσφέρουν, κάτι θα υποστούν» για να κερδίσουν αυτό που θέλουν.

Η ίδια, απλώς κάνει δηλώσεις από καθέδρας.

Γι’ αυτό και η χρήση του φύλου της ως ασπίδα είναι χυδαία και αποδεικνύει το πόσο «αδίστακτη πολιτικά» είναι.

Και δυστυχώς, εμείς οι πολίτες της Αττικής της είχαμε αναθέσει την διοίκηση της Περιφέρειας.

Ελπίζω να έχουμε βάλει μυαλό τελικά από τα όσα «πάθαμε»….

Αυτό θα το διαπιστώσουμε στις 26 Μαΐου…

*Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος

Send this to a friend