Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

MAZDA: Φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής

OPINION

Μια ματιά, μια μέρα πριν το #παραιτηθείτε

Λοιπόν το #παραιτηθείτε ξανά. Γράφει ο Σωτήρης Κατσέλος Είναι προφανές ότι αρχικώς είχα αντιρρήσεις για το εγχείρημα και από άποψη timing αλλά και από το θολό στίγμα του, καθώς και για άλλους λόγους που αναφέρθηκαν από αρκετούς. Παρόλα αυτά, η στοχοποίηση που βλέπουμε εναντίον μιας εκδήλωσης που δεν έχει γίνει καν, ξεπερνάει αρκετά όρια. Όσον […]

Λοιπόν το #παραιτηθείτε ξανά.

katselosΓράφει ο Σωτήρης Κατσέλος

Είναι προφανές ότι αρχικώς είχα αντιρρήσεις για το εγχείρημα και από άποψη timing αλλά και από το θολό στίγμα του, καθώς και για άλλους λόγους που αναφέρθηκαν από αρκετούς.

Παρόλα αυτά, η στοχοποίηση που βλέπουμε εναντίον μιας εκδήλωσης που δεν έχει γίνει καν, ξεπερνάει αρκετά όρια.

Όσον αφορά στη κριτική για το αν έχει ή όχι προτάσεις, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει συνολικά η αντιπολίτευση (το κάθε κόμμα από τη πλευρά του) να βρει και επιτέλους να συντάξει, αλλά και να διεκδικήσει.

Η ουσία είναι ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και αυτή την ουσία πρέπει να τη σεβόμαστε.

Η ακαδημαϊκή ολίγον σνομπ αρθρογραφία αποστασιοποίησης που βάζει στην ίδια ζυγαριά 15 ανθρώπους με τα ελαττώματα τους, με θεσμικούς παράγοντες και μιντιακά οχήματα μου φαίνεται πραγματικά αστεία.

Προφανώς πολλοί από αυτούς που αρθρογραφούν θα τα έκαναν καλύτερα, δεν τους εμποδίζει φαντάζομαι κάποιος να προσπαθήσουν.

Φυσικά και οι διοργανωτές θα πρέπει να διαφυλάξουν τον ειρηνικό παλμό της όποιας εκδήλωσης και να αποφύγουν την ακραία φρασεολογία.

Τέλος είναι προφανές ότι δεν θα παραιτηθεί καμία κυβέρνηση από αυτή την εκδήλωση – διαμαρτυρία.

Αλλά αλίμονο αν έχουμε κυβερνήσεις που θεωρούν ότι δεν ελέγχονται και έχουν το μοναδικό δικαίωμα να ορίζουν στο ποια είναι η σωστή άποψη και ποιο είναι το καλό του λαού ή ακόμα χειρότερα να θεωρούν ότι υπάρχει “καλός” και “κακός” λαός.

Δημοκρατία σημαίνει πλουραλισμός απόψεων και έλεγχος της εξουσίας

Προβληματισμοί με αφορμή το Ενδιάμεσο Σχέδιο Ανάπτυξης
Πρώτες σκέψεις για την Συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου
Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω
Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…
Επιλογές στελεχών στην Εκπαίδευση: Μια καινούρια παλιά ιστορία…
Ας ξανασκεφτούν τι θέλουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ