Αθήνα

 

27 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Ναταλία Γερμανού: «Έφτασες 60 χρονών, μένοντας άτεκνη προβάλλοντας το προσωπικό σου ναυάγιο » – Τι απάντησε

OPINION

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού Δράμας

Ο Νομός Δράμας, με τις μοναδικές ομορφιές του, τον φυσικό πλούτο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα συσσωρευμένα σημεία προσέλκυσης επισκεπτών, συνδυαστικά με τα διεθνούς φήμης προϊόντα του, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και τον θερμό και φιλόξενο χαρακτήρα των ανθρώπων του, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πρωταγωνιστεί σε τουριστικό επίπεδο, τόσο στον τομέα του χειμερινού τουρισμού όσο και σε αυτόν του εναλλακτικού τουρισμού, μέσα από ειδικές μορφές τουρισμού, όλες τις εποχές του έτους.

Σίγουρα έχει περάσει πολύτιμος χρόνος ανεκμετάλλευτος, όμως με αισιοδοξία και ρεαλισμό, δημιουργικότητα και εργατικότητα, μπορούν να ξεπεραστούν λάθη και παραλείψεις και να στραφούμε προς ένα μέλλον με διαφορετικές προοπτικές.

Ήδη η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, κινείται προς την κατεύθυνση υλοποίησης δράσεων εξωστρέφειας, με στόχο την τουριστική ανάδειξη αυτού του ευλογημένου τόπου με τα τόσα φυσικά και όχι μόνο χαρίσματα, της Δράμας. Μέσα από σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες, βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες αναμένεται να αποδώσουν καρπούς σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη αυτονόητων υποδομών για το σύνολο της χώρας, όπως ασφαλείς και ταχείας κυκλοφορίας οδικοί άξονες σύνδεσης με μεγάλα ή γειτονικά αστικά κέντρα, δυσχεραίνουν την προσπάθεια. Εφόσον υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες και δεν βιώσουμε στη Δράμα ακόμη μια προεκλογική κοροϊδία, θα χρειαστούν αρκετά ακόμη χρόνια για να αποκτήσει η περιοχή σύνδεση με την Εγνατία Οδό.

Αντίστοιχη εικόνα πολυετών καθυστερήσεων καταγράφεται και για ένα δρόμο ο οποίος θα συντομεύσει τον χρόνο ταξιδιού προς τη γειτονική Καβάλα, γεγονός που θα απέφερε πολλαπλασιαστικά οφέλη και στις δύο περιοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργούν συμπληρωματικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όμως πέρα από όσα σημαντικά πρέπει να γίνουν για τον τόπο σε επίπεδο κρατικών παρεμβάσεων, οφείλουμε ως Δραμινές και ως Δραμινοί, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συμβάλλουμε στην ανάδειξη του Νομού Δράμας και των προτερημάτων του, ξεπερνώντας τις εν γένει δυσκολίες.

Ένας τόπος που θα μπορούσε ακόμη και με μια ολιγοήμερη διαμονή να παρέχει ενδεικτικά τη δυνατότητα επίσκεψης σε Χιονοδρομικό Κέντρο, Παρθένο Δάσος, ιαματικά λουτρά και σε ποτάμιο σπήλαιο, τα οποία συνδυαστικά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στη χώρα, δεν μπορεί να μην αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού.

Ακόμη κι αν το εγχείρημα ανάδειξης του τοπικού τουριστικού προϊόντος φαίνεται δύσκολο, είναι απαραίτητο να προχωρήσει για να αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να κοιτάμε προς το παρελθόν και όλα αυτά που διχάζουν και να στραφούμε προς το μέλλον και σε όλα αυτά που λειτουργούν ενωτικά.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρξει για την επόμενη ημέρα σαφής στόχευση, η οποία θα φέρνει τη Δράμα στο προσκήνιο, μέσα από τη συνεχή ενημέρωση σε κάθε επίπεδο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αυξημένες ανάγκες, την τοπική ομοψυχία και την ετοιμότητα αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας, την υιοθέτηση νέων και εναλλακτικών ιδεών και κυρίως την ενεργοποίηση της νεολαίας του Νομού Δράμας, του δυναμικού κομματιού αυτού του τόπου, η οποία έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δύσκολες κι αν είναι αυτές.

Μόνο έτσι μπορεί να μπει ένα τέλος στις χαμένες ευκαιρίες και να υπάρξουν στέρεες αναπτυξιακές προοπτικές για τον Νομό Δράμας. Είναι δύσκολο, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περάσουμε όλοι μαζί σε μια νέα εποχή!

*Ο Αναστάσιος Νικολαΐδης είναι Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Δράμας και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας

Ροή Ειδήσεων

12/08/2022 | 00:57

Φαίη Σκορδά: Πάντα σε φόρμα αλλά και πάντα στυλάτη

12/08/2022 | 00:43

Έσπασαν καρδιές: Πήρε την πρόκριση στα πέναλτι στην Σλοβακία ο Ολυμπιακός

12/08/2022 | 00:31

Πέντε λόγοι για να μην «κατεβάζετε» πειρατικά παιχνίδια

12/08/2022 | 00:21

Ζαν-Ζακ Σεμπέ: Πέθανε ο δημιουργός του «Μικρού Νικόλα»

12/08/2022 | 00:11

Ιωάννα Τούνη: Τα γενέθλια και η… απογοήτευση

12/08/2022 | 00:08

Άστατος ο καιρός και την Παρασκευή: Νέα πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και κεραυνοί!

12/08/2022 | 00:06

Τα ζώδια της Παρασκευής, 12 Αυγούστου

12/08/2022 | 00:05

12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

12/08/2022 | 00:01

«Είπαμε ότι ήρθε η συντέλεια» – Ο φονικός σεισμός που ισοπέδωσε τα Επτάνησα

12/08/2022 | 00:01

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή, 12 Αυγούστου

11/08/2022 | 23:58

Άλλη ομάδα χωρίς τον Giannis: Ήττα για την Εθνική από την Ισπανία

11/08/2022 | 23:47

CDC: Τέλος η καραντίνα για όσους έρχονται σε επαφή με τον covid-19

11/08/2022 | 23:39

Το όνειρο, η κούραση και οι… πιστολιές!

11/08/2022 | 23:30

Αποκλεισμός και για τον Άρη: Δεν του έφτασε το 2-1 κόντρα στη Μακάμπι

11/08/2022 | 23:23

Kρήτη: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο νησί
Η καταιγίδα των εξελίξεων και οι κατάμαυρες ριπές στη Δημοκρατία μας
Αναγκαίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε θεσμική ερμηνεία της έννοιας της αλληλεγγύης
Υποκλοπές και Δημοκρατία
Πολιτική προστασία: Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την αδράνεια
Στην Ελλάδα συζητάμε για μέρες για μια σαγιονάρα αλλά όχι για ένα ζήτημα Δημοκρατίας
Χωρίς Ζάππεια δεν θα υπήρχε Τσίπρας