Αριστερά με ποινικό μητρώο | TheCaller Αριστερά με ποινικό μητρώο - TheCaller

Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Γιατί έβαλε το παιδί πάνω στη νεκρή Καρολάιν; – Tι απάντησε ο 32χρονος δράστης στον ανακριτή

OPINION

Αριστερά με ποινικό μητρώο

Πραγματικά είναι γεγονός ότι ξεχνάμε ιδιαιτέρως εύκολα ειδικότερα δε όταν ξεκινήσουν πολιτευτές και μη να μας «χαϊδεύουν» τα αυτιά και να μας λένε, ευθαρσώς, αυτά που επιθυμούμε (και μόνο!) να ακούσουμε.

Δείτε επίσης

Αγία Σοφία: Πώς ακούγονταν οι ψαλμωδίες πριν από 1.000 χρόνια- Μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνάντηση Μητσοτάκη με Βαρουφάκη για τα ελληνοτουρκικά- Προηγήθηκε ο Κουτσούμπας

Την τελευταία δεκαετία έχουν μπει για τα καλά κι αρκετά έντονα στη ζωή μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μόνο κοινωνική δε θα έπρεπε να χαρακτηριστεί η όποια διαδικτυακή και μη πραγματική δικτύωση. Στις μέρες μας, λοιπόν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενσαρκώνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό πόσο έντονη δημοκρατία μπορεί να υπάρξει στη συμπεριφορά ανάμεσα σε πολίτες κράτους καθόλα δημοκρατικού. Του κράτους που έδωσε τα φώτα σε όλους όταν ήταν όλοι εκείνοι τότε ήταν πάνω στα δέντρα (υ.γ. ποτέ δεν το κατάλαβα… είμαστε πολύ μάγκες βρε παιδί μου!).

Η χώρα μας είναι μία από τις πιο δημοκρατικές χώρες, χαρακτηρίζεται από συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες έκφρασης και ιδεών, τόσο κατοχυρώμενες ελευθερίες που αν κάτσει μπορεί να πέσει και καμία τσεκούρια…! Καμιά μικρό επίθεση… σε εφοριακούς αν τυχόν διαπράξουν το ατόπημα, και μείζονος σημασίας σφάλμα να ασκήσουν το επάγγελμά τους, να κάνουν τη δουλειά τους, δηλ. να προβούν σε εφοριακό έλεγχο…! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Εφοριακό έλεγχο στις μέρες μας;;; Σε ποιά άλλη δημοκρατική χώρα θα γινόταν κάτι τέτοιο…; Εφοριακός έλεγχος…; Για όνομα του Θεού!

Κι υπό άλλες (επίσης) δημοκρατικές συνθήκες, ενδέχεται συμπολίτης μας να έχει στήσει ενέδρα σε ανελκυστήρα (υ.γ. 2 μα για ποιό λόγο ασανσερ… πότε επιτέλους θα αγαπήσουμε την γλώσσα μας;!) έτσι απλά για να περιλούσει με οξύ άλλον συμπολίτη που ακολουθούσε διαδικτυακά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης… (υ.γ. 3 follow=ακολουθώ, κι αυτό της μόδας στις μέρες μας!) και ζήλευε… Και μιας και το έφερε η κουβέντα, το ότι αρνούμαστε τη χρήση της γλώσσας μας, την τόσο πλούσια σε ομορφιά και νοήματα γλώσσα μας, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα το οποίο δεν συζητάται εκτενώς στις μέρες μας από καμία εκ των Ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, το γεγονός οτι ‘πετάμε χαρταετό’ στην χώρα μας, ξέρετε… το βλέπουν οι απ’εξω, κρατάνε σημειώσεις κι αναλόγως προχωράνε και καθηλώνονται κοντά στο Καστελόριζο, για παράδειγμα… Αλλά και δηλώσεις από νέους ανθρώπους τύπου make-up artist (καλλιτέχνης/ ιδα καλοπισμού) και professional hairdresser (επαγγελματίας κομμώτρια/ ής) θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν, ειδικά στις μέρες μας και με τις «ύαινες» που έχουν περικυκλώσει τη χώρα μας, απαράδεκτες!

Μόνο ένας θα μπορούσε να το λύσει αυτό το πρόβλημα! Ο άνθρωπος που γυρίζει 360 μοίρες κι αλλάζει κατέυθυνση… Ο άνθρωπος που πάει Μυτιλήνη και σε μισή ώρα πετάγεται μέχρι και τη Λέσβο… Ο άνθρωπος που κολυμπάει δίχως φόβο μιας και γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα… Ο άνθρωπος που απαντάει σε φιλοσοφικό ερώτημα όταν ο Τσάκ Νόρρις δεν ξέρει την απάντηση… Ο άνθρωπος που πήρε πτυχίο μετά από 12 χρόνια… (υ.γ. 4 αλήθεια, πήρε;)… Ο άνθρωπος που δήλωνε ότι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην απουσία από το μάθημα όλοι οι μαθητές και το δικαίωμα να το ζητάνε οι ίδιοι από τους καθηγητές… Αυτός και μόνον αυτός! Καλύτερα ας μη γίνει λόγος για την τρανταχτή ανυπαρξία σύνταξης και γραμματικής που καθημερινά εμφανίζονται στις ενδιαφέρουσες μεσημεριανές εκπομπές… Κι αυτό ενδεικτικό της πατρίδας μας σήμερα.
Επιπροσθέτως, στην πατρίδα μας σήμερα, οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψιν ότι θα πρέπει να θάψουμε τα πάντα λόγω άνωθεν πολιτικών εντολών… να μην τολμήσουμε να δείξουμε και να εμφανίσουμε ονόματα… να μην τα βάλουμε με την όποια περιφερειάρχη διοτι θα μας σκίσουνε οι της κυβέρνησης… να κλείσουμε το στόμα μας διότι θα υποστούμε δυσμενή μετάθεση…μη τυχόν και τα βάλουμε και με καμία άλλη αρχή (λ.χ. δασαρχείο) διότι θα μας σκίσουν τα οπίσθα…κι ειδικότερα δε αν εναντιωνόμασταν με την πρώην περιφερειάρχη κα. Δούρου…ε τότε θα μας άνοιγε τα καπούλια η ίδια αυτοπροσώπως! Ίσως, εν τέλει, να υπάρχει ενδεικτική αντανάκλαση! Ίσως τελικά να αποτελεί, εν μέρει, απεικόνιση της πατρίδας μας σήμερα…
Παράλληλα δε, στα πλαίσια συζητήσεων και προβληματισμών που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας σήμερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο ενσαρκώνουν την όποια ομορφιά μπορεί να φέρει το πολίτευμα της δημοκρατίας, αλλά και την όποια εναλλακτική «ομορφιά» δύναται να λάβει σάρκα και οστά ως αποτελέσμα υπέρμετρης, ανεξέλεγκτης και ξεδιάντροπης διασποράς δήθεν δημοκρατικών ηθών κι εθίμων σε κακέκτυπο υβριδικής αναρχίας. Με λίγα λόγια το να κάνουμε ότι θέλουμε, όπως θέλουμε, όποτε θέλουμε, δίχως να εξετασθεί αν είναι σωστό ή όχι μόνο δημοκρατία, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν πρέπει να χαρακτηρισθεί!

Κι όλο αυτό το «πακέτο» ενεργείων, συλλογισμών και εν τέλει πράξεων θα βρει ακροατήριο, που θα το χαρακτηρίσει ως συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία έκφρασης. Χωρίς να γίνεται καμία μνεία στις παλαιολιθικού τύπου απόψεις που ορισμένοι εκ του ακρωατηρίου έχουν! Κι αν τυχόν νίωσετε ότι περιτρυγιρίζεστε από τέτοιο ακροατήριο, με αποτυπώμενες απόψεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προσπερνάνε την ημέρα μνήμης των όσων θλιβερών γεγονότων συνέβησαν στο Μάτι! μην απελπίζεστε (υ.γ. 5 το ΦΕΚ διορισμού παρακαλώ). Διότι το ότι ζείτε με την οικογένειά σας κι εργάζεσθε μακριά από την πατρίδα σας δε σημαίνει ότι πάψατε να αγαπάτε την χώρα σας, κι ότι πάψατε να ασχολείσθε με ότι κι όποιους την ταλαιπωρούν ή ότι αγαπάτε τη χώρα σας λιγότερο από εκείνους… Επιπλέον, και προς ενημέρωση τους, ίσως η απουσία σας από τα τοπικά δρώμενα να έχει κάνει βροντερή την παρουσία της κι ορισμένοι να νομίσουν ότι έχετε λείψει πάνω από 20 χρόνια…Μην αγχώνεστε! Μάλλον έτσι τους συμφέρει.

Κι αν τυχόν, λοιπόν, ακόμα κι εκλεγμένη κυβέρνηση από τον Ελληνικό λαό προσπαθήσει να ελέγξει το προαναφερθέν «πακέτο», αμέσως θα χαρακτηρισθεί ως αντιδημοκρατική…δεξιά…φασιστική…κι ότι άλλο μπορεί ένα δήθεν επαναστατικό, βαθύτατα ρηχό κι αριστεροανούσιο κεφάλι (υ.γ. 6 μυαλό…; δε νομίζω! αποκλείεται!) να αποτυπώσει όποτε του δοθεί η ευκαιρία.
Αποτελεί πολύ κουραστικό να συνεχίζουν ορισμένοι να εκφράζουν πολιτικά παρωχημένα κι άκρως παλαιολιθικά μυθεύματα καθώς και αριστερίζουσες στάσεις και συμπεριφορές τύπου ‘φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς’… Θα πρέπει επιτέλους όλοι να μάθουμε να λαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Αριστεροχαρούμενες συμπεριφορές και στρουθακαμηλισμοί πρέπει επιτέλους να πάψουν να υπάρχουν (υ.γ. 7 ξέρω…Στίβεν Σπίλμπεργκ σενάριο).
Ο πολιτικός «νεοπλουτισμός» που χαρακτηρίζει την πρώτη φορά (και πρώην) κυβέρνηση αριστεράς… αν και δεν έχει ιστορία, έχει σίγουρα ποινικό μητρώο!

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Πάιατ: Το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ

Σε επιφυλακή η Ελλάδα έως τις 2 Αυγούστου – Τότε λήγει η Navtex της Τουρκίας στο Καστελλόριζο

Κων. Φίλης στο TheCaller: «Η Τουρκία έχει αποφασίσει να απομονώσει το Καστελόριζο από την υπόλοιπη Ελλάδα»

Ροή Ειδήσεων

25/06/2021 | 07:29

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα – Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα εμβόλια και η συζήτηση στις Βρυξέλλες

25/06/2021 | 07:22

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου

24/06/2021 | 23:53

Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγία Πετρούπολη – Τρεις νεκροί

24/06/2021 | 23:31

Γλυκά Νερά: Όταν ο 32χρονος πιλότος είχε κάνει… guest στην εκπομπή του Σπύρου Σούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

24/06/2021 | 23:10

ΑΕΚ: Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για Τζαβέλλα

24/06/2021 | 22:52

Πακιστάν: Χαμός με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού – «Για τους βιασμούς φταίει το ελαφρύ ντύσιμο των γυναικών»

24/06/2021 | 22:21

Έντονη κινητικότητα Γερουλάνου

24/06/2021 | 22:07

Τζόκερ – κλήρωση 2302: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα Πέμπτη 24/6

24/06/2021 | 22:07

Θρήνος στην Καβάλα: Αυτοκτόνησε αγρότης! Είχε χάσει σύζυγο και παιδί από κορονοϊό

24/06/2021 | 21:57

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας με τους Σοσιαλιστές και με ατζέντα τις κοινωνικές ανισότητες

24/06/2021 | 21:56

Σταύρος Δαϊλάκης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

24/06/2021 | 21:51

H Microsoft παρουσίασε τα Windows 11- Δωρεάν η αναβάθμιση από τα Windows 10

24/06/2021 | 21:42

Κορονοϊός – Σουρβίνος για μετάλλαξη Δέλτα: Νέοι και ανεμβολίαστοι τα νέα κρούσματα

24/06/2021 | 21:39

Γλυκά Νερά: «Ρουκέτα» Κατερινόπουλου – «Μήπως ήξερε κάτι η Καρολάιν για τον 32χρονο και απειλούσε να τα βγάλει στη δημοσιότητα»;

24/06/2021 | 21:23

Τσίπρας: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικό βήμα, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα
Γιώργος Σιακαντάρης: Μόνο ο σύζυγος είναι δολοφόνος;
«Έμπνευση για την νέα αλλαγή»
Ανδρέας Παπανδρέου – Τα αίτια μιας διαχρονικής δημοφιλίας
«Η Καρολάιν, η Δήμητρα, ο Βαγγέλης, η Ελένη…»
Σπουδές και Εργασία!
Θα αλλάξει o Μπάιντεν την Ευρώπη;