Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Άρθρο – παρέμβαση Νάντιας Γιαννακοπούλου: «Έχουν γνώσιν οι φύλακες»

Η Ελλάδα, κυβερνάται σήμερα από ένα κόμμα με έναν κυβερνητικό συνασπισμό που δεν σέβεται τους θεσμούς, που θεωρεί φέουδό του το κράτος, που πλήττει την Αυτονομία και την Διάκριση των Συνταγματικών εξουσιών.

Η Ελλάδα, κυβερνάται σήμερα από ένα κόμμα με έναν κυβερνητικό συνασπισμό που δεν σέβεται τους θεσμούς, που θεωρεί φέουδό του το κράτος, που πλήττει την Αυτονομία και την Διάκριση των Συνταγματικών εξουσιών.

ΓΡΑΦΕΙ Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Το  Κοινοβούλιο, η Δικαιοσύνη, οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί υποβαθμίζονται, περιθωριοποιούνται και τελούν υπό καθεστώς ασφυξίας. Έχουμε μια πολιτική στάση και μια Κυβερνητική πρακτική, που στο όνομα ενός δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος και στα πλαίσια ενός ακραίου λαϊκισμού, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση και σε κίνδυνο τις πιο σημαντικές από τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης.

Η υπόθεση Novartis υπήρξε και είναι χωρίς αμφιβολία ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο που διερευνάται σε όλο τον κόσμο. Η διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και στη χώρα μας από την δικαιοσύνη και ο καταλογισμός ευθυνών είναι απαραίτητος, ώστε να μην υπάρχουν σκιές επάνω από πολιτικό σύστημα. Όποιοι έχουν παρανομήσει θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν. Αυτή είναι η μία πλευρά της υπόθεσης αυτής που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο εδώ και ένα χρόνο. Η άλλη πλευρά που συνιστά ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο, αποκλειστικά ελληνικό αυτή τη φορά, αφορά στον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία επιχείρησε να αξιοποιήσει την υπόθεση Novartis, για να κατηγορήσει κορυφαίους αντιπάλους της για διαφθορά. Με απαράδεκτες συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις στη δικαιοσύνη, με παρακρατικές ουσιαστικά μεθόδους, χωρίς στοιχεία και με κουκουλοφόρους μάρτυρες αμφιβόλου αξιοπιστίας, που τώρα μετατρέπονται σε κατηγορούμενους και καταγγέλλουν εκβιασμούς ώστε να ψευδομαρτυρήσουν, μεθόδευσαν την ενοχοποίηση πολιτικών τους αντιπάλων, κορυφαίων πρώην υπουργών και πρωθυπουργών της χώρας.

Δεν έχει υπάρξει ποτέ άλλοτε στα χρονικά της μεταπολίτευσης, όπου το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα λειτούργησε με κανονικότητα, τέτοιου είδους ωμή παρέμβαση στην δικαιοσύνη. Με μεθοδεύσεις χειραγώγησης και ευθείες απειλές από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του Πρωθυπουργού, όταν οι δικαστικές αποφάσεις δεν τους ήταν αρεστές. Έχουν πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, την διάκριση των εξουσιών και εν τέλει την ίδια την δημοκρατία στη χώρα μας. Οι παρεμβάσεις αυτές, συνιστούν χωρίς αμφιβολία θεσμική εκτροπή. Η Δημοκρατική παράταξη ήταν πάντα μπροστά σε όλους στους αγώνες ενάντια σε κάθε είδους εκτροπή, μαχόμενη για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας. Το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε όποιον και σε όσους υπονομεύουν σήμερα τις θεσμικές λειτουργίες του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Ας μην έχουν αμφιβολία γι’ αυτό οι δήθεν αριστεροί και οι ακροδεξιοί συνωμότες. «Έχουν γνώσιν οι φύλακες».

* Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ 

Send this to a friend