Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πάγωσε η Ηλιάκη όταν η Καραβάτου αγκάλιασε τον σύζυγό της στον «αέρα»: «Αφήστε τα μικρόφωνα» (vid)

OPINION

Άρθρο Μανώλη Όθωνα με μηνύματα: “Τα μισόλογα είναι η κουρτίνα μπροστά από τη ντουλάπα με υπουργικά κουστούμια”

Με άρθρο –παρέμβαση στο thecaller.gr με πολλά μηνύματα και πολλαπλούς αποδέκτες, ο πρώην υπουργός, νυν μέλος του ΠΣ και Διευθυντής του γραφείου της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ  Μανώλης Όθωνας, θέτει κρίσιμα ερωτήματα που όπως αναφέρει θα πρέπει να απαντηθούν στην παράταξη τους επόμενους μήνες.

Δείτε επίσης

Γεννηματά: Όποιος θέλει να μιλήσει για το ΠΑΣΟΚ μπορεί να έρθει να με βρει στην Χαριλάου Τρικούπη

Τονίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη το πολιτικό μας οικοδόμημα να στηρίζεται αταλάντευτα στους 3 πυλώνες που τα τελευταία χρόνια στήσαμε. Προοδευτική ταυτότητα – Αυτόνομη πορεία –– Πολιτική Ενότητα» αλλά αυτόν να συνεπάγεται «συγκεκριμένες δεσμεύσεις». Μάλιστα επισημαίνει ότι «η αυτόνομη πορεία σημαίνει – πέραν των εύκολων και αυτονόητων – καθαρή θέση στο θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών».

Στέλνοντας ηχηρά μηνύματα ειδικά για το παραπάνω θέμα τονίζει ότι «τα μισόλογα και οι υπεκφυγές είναι απλά η κουρτίνα μπροστά από τη ντουλάπα με υπουργικά κουστούμια».

Συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο κάποιοι να μην κωπηλατούν στην ίδια κατεύθυνση και κάποιοι άλλοι να λιάζονται στο κατάστρωμα καραδοκώντας».

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «να υπάρξει ανεπίστροφο πισωγύρισμα στα πέτρινα χρόνια που με τόση προσπάθεια αφήσαμε πίσω μας» αν  η παράταξη δεν συνεχίσει να πορεύεται «με αυτές τις βασικές αρχές , στιβαρό πηδάλιο, πίστη στις δυνάμεις μας, προσήλωση στον προορισμό χωρίς παρεκκλίσεις δεξιά και αριστερά».

Τέλος, δεν παραλείπει να τοποθετηθεί στο θέμα που τίθεται περι «επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ»: “Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής είναι το ίδιο ψεύτικο με το δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο thecaller.gr:

Στη παράταξη μας τους επόμενους μήνες μέχρι και το Συνέδριο μας, θα δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

  • Πως απαντάμε στην συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας που μετά τον τυφώνα λαϊκισμού και ανικανότητας που έζησε με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να συμβιβάζεται με ένα μέσο όρο χαμηλών προσδοκιών αρκεί να μην ξαναζήσει τον  τραγέλαφο ενός  δήθεν αριστερού και fake προοδευτικού αχταρμά;
  • Σε αυτές τις συνθήκες, πως – με στίγμα που μας οριοθετεί με σαφήνεια από τον λαϊκισμό και ξεπερασμένες ιδεοληψίες –  θα κάνουμε ξανά ριζοσπαστικό το λόγο μας και αποτελεσματική τη δράση μας απέναντι  και σε ισχυρά συμφέροντα αλλά και τις μικρές και μεγάλες παθογένειες που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού και την κοινωνία σε απόγνωση;
  • Ποια είναι τα μεγάλα μας ΝΑΙ και τα μεγάλα μας ΟΧΙ – χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις – που κάνουν απόλυτα καθαρή στα μάτια των πολιτών την ιδεολογική, πολιτική και προγραμματική μας ταυτότητα;
  • Τέλος, πως ένα κόμμα θεσμικό, ανοιχτό, συμμετοχικό, σύγχρονο θα γίνει το όχημα διαμόρφωσης και προώθησης αυτών των απαντήσεων;

Είναι επιτακτική ανάγκη το πολιτικό μας οικοδόμημα να στηρίζεται αταλάντευτα στους 3 πυλώνες που τα τελευταία χρόνια στήσαμε. Προοδευτική ταυτότητα – Αυτόνομη πορεία –– Πολιτική Ενότητα. Με την αποσαφήνιση όμως ότι το κάθε ένας από αυτούς τους πυλώνες έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και συνεπάγεται συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

  1. Η σύγχρονη προοδευτική ταυτότητα σημαίνει καθαρή και σθεναρή πολιτική θέση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Δεν μας αφορούν οι θεωρίες περί του τέλους της Ιστορίας, των Ιδεολογιών και της Πολιτικής, ούτε ερωτοτροπούμε με αντιλήψεις τύπου «όλοι δικοί μας είμαστε». Ο φόβος ότι αυτή η καθαρή θέση απέναντι στη δεξιά, μας οδηγεί δήθεν σε σύγκλιση με τις δυνάμεις του λαϊκισμού δεν δείχνει μόνο έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά και έλλειψη επίγνωσης του ιστορικού βάρους και των θεμελιωδών συντεταγμένων αυτής της παράταξης.
  2. Η αυτόνομη πορεία σημαίνει – πέραν των εύκολων και αυτονόητων – καθαρή θέση στο θέμα των κυβερνητικών συνεργασιών. Το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών μας αφορά μόνο και αποκλειστικά μετά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που θα φέρει την παράταξη μας σε θέση να βάλει προοδευτική σφραγίδα στην διακυβέρνηση της χώρας. Τότε και μόνο στο πλαίσιο διαχείρισης της δικής μας εντολής, υπάρχει για την παράταξη μας η αυτή τη συζήτηση. Τα μισόλογα και οι υπεκφυγές απλά είναι η κουρτίνα μπροστά από τη ντουλάπα με υπουργικά κουστούμια.
  1. Και βέβαια η διαρκής προσπάθεια για Ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον προώθησης των κοινών συλλογικών μας θέσεων , αποφάσεων και επιδιώξεων. Σημαίνει ότι όλες οι απόψεις δεν είναι απλά ανεκτές αλλά απαραίτητες όμως όλοι συναντιόμαστε στη κοινή δράση. Χωρίς κανένα περιθώριο κάποιοι να μην κωπηλατούν στην ίδια κατεύθυνση και κάποιοι άλλοι να λιάζονται στο κατάστρωμα καραδοκώντας.

Με αυτές τις βασικές αρχές , στιβαρό πηδάλιο, πίστη στις δυνάμεις μας, προσήλωση στον προορισμό χωρίς παρεκκλίσεις δεξιά και αριστερά, μπορούμε να κάνουμε το άλμα  πατώντας πάνω στη στέρεη βάση που δημιουργήσαμε, σήμερα που πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται το επιτρέπουν. Χωρίς αυτά θα υπάρξει ανεπίστροφο πισωγύρισμα  στα «πέτρινα χρόνια» με τόση προσπάθεια αφήσαμε πίσω μας.

Και μια επισήμανση για τα περί ΠΑΣΟΚ.

Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής είναι το ίδιο ψεύτικο με το δίλημμα Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο.  Δεν αξίζει και δεν περνάει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ο εμπαιγμός. Με φτηνό  λαϊκισμό, δημαγωγία και  ιδιοτελείς μικρό – υπολογισμούς στο πρότυπο  της στάσης των Σαμαρά – Τσίπρα, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Τότε που ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε την ευθύνη να λάβει δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να διαχειριστεί μια κατάσταση που άλλοι δημιούργησαν,  ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε πλειοδοσία λαϊκισμού και πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Κάποιοι λοιπόν σήμερα επιχειρούν να κάνουν με την δήθεν επιστροφή ΠΑΣΟΚ ακριβώς το ίδιο. Ξέρουν ότι κάποιες αποφάσεις  – πέρα από την πολιτική αξιολόγηση που ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του –  ήταν και παραμένουν αντικειμενικά μονόδρομος.  Επιδίδονται, παρ’ όλα αυτά,  σε πλειοδοσία εσωκομματικού λαϊκισμού προς άγραν πελατείας. Αν μάλιστα μπορούσαν να κερδίσουν,  η δική τους kolotouba θα ήταν πιο θεματική από αυτή του κ. Τσίπρα. Τσάμπα εκτίθενται με πλειοδοσία ανέξοδων υποσχέσεων και ψέματα, κόντρα σε αυτό που η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι είναι.

 

Ροή Ειδήσεων

29/11/2021 | 19:36

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑο Κασιμάτης για το άρθρο για τον θάνατο της Γεννηματά

29/11/2021 | 19:24

Pfizer – Άλμπερτ Μπουρλά: Το φάρμακο Paxlovid δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή ‘Ομικρον

29/11/2021 | 19:04

Νέα Δημοκρατία: «Ο Πολάκης συνεχίζει την αντιεμβολιαστική του καμπάνια»

29/11/2021 | 18:51

Δάντης: Με είχαν χαρακτηρίσει ομοφυλόφιλο, αλλά στα ……. μου- Είμαι υπέρ οποιουδήποτε αιτήματος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

29/11/2021 | 18:32

Δεν είχαν έγγραφα για τον κορονοϊό οι συλληφθέντες οπαδοί του ΠΑΟΚ- Προανήγγειλε κυρώσεις ο Πλεύρης

29/11/2021 | 18:12

Ντόρα Μπακογιάννη για τη Μαρίκα Μητσοτάκη: Της έλεγαν μην φοράει εξώπλατα…κι εκείνη φορούσε μόνο εξώπλατα

29/11/2021 | 17:53

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων

29/11/2021 | 17:48

Με υγειονομικούς ξεκινά ο κύκλος επαφών του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία

29/11/2021 | 17:40

Κορονοϊός – Μόσιαλος για παραλλαγή Όμικρον: Τι ξέρουμε τώρα- Τα 4 πιθανά σενάρια

29/11/2021 | 17:34

Κορονοϊός: 6.677 νέα κρούσματα σήμερα- 104 νεκροί και 657 διασωληνωμένοι

29/11/2021 | 17:22

Υπόθεση Καραϊβάζ: Εξώδικο στην Κουτσελίνη έστειλαν η μητέρα και η αδελφή του δημοσιογράφου

29/11/2021 | 17:15

Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή από τον Γ. Κρικρή

29/11/2021 | 17:10

Μ. Όθωνας στο TheCaller: Να έρθουν να ψηφίσουν όλοι όσοι δεν θα ντρέπονται γι΄ αυτό

29/11/2021 | 17:08

Σοκ: Η 34χρονη που κακοποίησε την 10χρονη Μαρκέλλα είχε βιάσει και την ίδια της τη μητέρα!

29/11/2021 | 16:58

Κορoνοϊός – Παρθένα Κουτμερίδου: Σε κρίσιμη κατάσταση η 38χρονη κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Αν ήμουν υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα ήθελα να είμαι στη θέση του Λοβέρδου
Η υποψηφιότητα Παπανδρέου και η Ελλάδα του 2030
Η εκλογή ενός «κεντρώου» (δεξιού με κουκούλα) στο ΚΙΝΑΛ θα σημάνει αφενός τέλμα κι αφετέρου θα χαρίσει μία νέα νίκη στη Δεξιά
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δημοσκοπήσεις και σενάρια!
9 λόγοι για τον Ανδρέα Λοβέρδο
Αφετηρίες, Διαδρομές και Ευκαιρίες