• Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου
  • 02:09

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δημοκράτες Σοσιαλιστές, Πρωταγωνιστές

«Δεν θα παρακολουθήσουμε παθητικά το μέλλον, θα γίνουμε πρωταγωνιστές της αλλαγής, διαμορφωτές της αλλαγής, Κίνημα Αλλαγής», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω αρθρογραφίας του στο TheCaller ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Παλάντζας εν όψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Παλάντζας αναδεικνύει τις θέσεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού που εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής, «χρίζει» το Κίνημα διαμορφωτή εξελίξεων ακόμη και για την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και υπερτονίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει σε αυτό το εγχείρημα η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά.

Αναλυτικά το άρθρο του Λάμπρου Παλάντζα στο TheCaller:

Σε μια εποχή γενικευμένης απογοήτευσης των πολιτών από την πολιτική, σε μια εποχή που η χώρα μας προσπαθεί να ξεφύγει από τα παλιά της προβλήματα και να αντιμετωπίσει τα καινούργια, σε μια εποχή που η πατρίδα έχει ανοιχτά όλα τα εθνικά μας ζητήματα, σε έναν κόσμο ασταθή, θυμωμένο, έτοιμο να εκραγεί, η παράταξη μας μετά την πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία εκλογής επικεφαλή από την πλατιά λαϊκής της βάση, διοργανώνει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου Κινήματος, με στόχο να γίνουμε κυρίαρχη προοδευτική δύναμη στην Ελλάδα και να διαμορφώσουμε δυναμικά την αλλαγή που χρειάζεται η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Είναι ένα συνέδριο που θα αναδείξει την προοδευτική μας ταυτότητα, που θα σφυρηλατήσει τις θέσεις και τις προτάσεις μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη για τον κόσμο.

Κουβαλάμε, σε αυτή την μεγαλειώδη πορεία προς το μέλλον, την ιστορία μας, τις αρχές και τις αξίες που μας διαμόρφωσαν πολιτικά και κοινωνικά. Το ΠΑΣΟΚ ενσωματώνεται σε αυτήν την νέα μεγάλη προσπάθεια της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ με την πολύτιμη ιστορική του συνεισφορά και την σύγχρονη οραματική του προοπτική ενσωματώνει την ανανεωτική αριστερά και το φιλελεύθερο κέντρο σε μια νέα κινηματική δυναμική που θα αλλάξει τον πολιτικό συσχετισμό και θα διαμορφώσει το προοδευτικό αύριο της χώρας.

Η Φώφη Γεννηματά επαναφέρει την παράταξη σε ρόλο πρωταγωνιστικό, μας συνδέει με τα κοινωνικά στρώματα που καλούμαστε να εκφράσουμε, χτίζει την νέα σχέση της παράταξης με τον λαό, βάζει τον άνθρωπο ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά δίνει την μάχη για την πατρίδα, δυναμώνοντας την παράταξη, δημιουργώντας μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, προοδευτική, σοσιαλιστική, δημοκρατική.

Το συνέδριο μας θα επικυρώσει αυτή την πορεία, θα την ωθήσει σε μια νέα δυναμική και θα οπλίσει την ηγεσία με αρχές, με θέσεις με πρόσωπα.

Ως Δημοκράτες θα θεμελιώσουμε το μέλλον μας σε βάσεις δημοκρατικές, θα διαμορφώσουμε συμμετοχικούς σχηματισμούς, θα καθιερώσουμε μια διαρκής ανοικτή σχέση με την κοινωνία. Δεν φτιάχνουμε ένα κόμμα παραγόντων της ελίτ, δημιουργούμε ένα Κίνημα με τον λαό, με τους πολίτες, μαζί με τα δημοκρατικά και σοσιαλιστικά σχήματα, στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στην εκπαίδευση και στην παραγωγή.

Ως Σοσιαλιστές βάζουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, διεκδικούμε ένα διαφορετικό αύριο, με ισότητα, με ειρήνη, με ευκαιρίες για όλους. Στο κατώφλι μιας νέας συναρπαστικής εποχής, με τις προκλήσεις της τεχνολογίας, της γενετικής και του διαστήματος να αλλάζουν ραγδαία τον πλανήτη, οι σοσιαλιστές έχουμε χρέος να εξασφαλίσουμε ότι η αλλαγή θα μας αφορά όλους, θα επιδράσει θετικά για το σύνολο της ανθρωπότητας, θα αμβλύνει τις ανισότητες και θα διευρύνει τις ευκαιρίες.

Δεν θα παρακολουθήσουμε παθητικά το μέλλον, θα γίνουμε πρωταγωνιστές της αλλαγής, διαμορφωτές της αλλαγής, Κίνημα Αλλαγής.

Send this to a friend