Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ας το πιστέψουμε...

 

Αδυνατώ να καταλάβω την ένθερμη επιμονή του πρωθυπουργού να πείσει ότι όλα καλά.. Να δείξει ότι (βάσει των λεγομένων του) βρίσκεται σε άλλο γαλαξία.. σε άλλη πραγματικότητα.. Οι επίσημοι δείκτες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (EUROSTAT) αναφέρουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2017 το μισθολογικό κόστος (δηλ. δαπάνες των εργοδοτών για τους εργαζόμενους/ κρατικές εισφορές) αυξήθηκε κατά 8% και παράλληλα μειώθηκαν οι μισθολογικές αποδοχές κατά 1,8%..

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Δεν μπορώ λοιπόν να διακρίνω αποχρώσεις αλήθειας (και πάλι!) στα λεγόμενα του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου! Αυξήθηκαν οι μισθοί μετά από 8 χρόνια… Δε θα διαφωνήσει κανείς. Απλά, θα ήταν εύκολο να μας ενημέρωνε κάποιος για ποιους μισθούς γίνεται λόγος και τίνος χώρας…

Οργή και αντιδράσεις για την κράτηση του Τούρκου αξιωματικού μετά και το ‘πάγωμα’ της διαδικασίας ασύλου και πανηγυρισμοί στην Τουρκία… Καλό θα ήταν βέβαια να ξεκαθαρίζαμε ορισμένες ‘γκρίζες’ ζώνες. Την περασμένη Δευτέρα δεν εκδόθηκε δικαστική απόφαση αλλά προσωρινή διαταγή από δικαστή που επελήφθη του συγκεκριμένου θέματος. Βάσει αυτής της διαταγής αναφέρεται ότι ‘παγώνει’ η διαδικασία ασύλου για τον συγκεκριμένο Τούρκο αξιωματικό μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου όταν και το δικαστήριο (κι όχι ένας και μόνο άνθρωπος!) θα κρίνει την ουσία του παρόντος ζητήματος.

Επιπροσθέτως, η προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως μέτρο με σκοπό την απομάκρυνση του Τούρκου αξιωματικού εκτός συνόρων της Ελληνικής επικράτειας, δίχως της θέληση του ιδίου. Συνεπώς δεν έγινε ξεκάθαρο το αν ζητήθηκε σύλληψη του… Όντας λοιπόν δυσδιάκριτη, η σύλληψή (και ακολούθως κράτηση) του από το Τμήμα Αλλοδαπών αποτελεί τη συνέχεια της διοικητικής διαδικασίας που προβλέπεται σχετικά με θέματα ασύλου. Πολλές οι αντιδράσεις από πλήθος δικηγορικών συλλόγων περί νομιμότητας αυτής της διαταγής μιας και η δικαστής που την εξέδωσε είχε ήδη κρίνει αρχικά την συγκεκριμένη περίπτωση ασύλου. Έτσι, δεν έχει δικαίωμα να την κρίνει εκ νέου. Πρόταση: ας γίνει κλήρωση και να αποφασιστεί αν δικαιούται ή όχι άσυλο…!

Ακόμα ένα σημαντικό και μείζονος σημασίας ζήτημα είναι και αυτό που σχετίζεται με την γείτονα χώρα και το θέμα επίλυσης του θέματος σχετικά με την ονομασία της που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Και πάλι, το θέατρο του παραλόγου, της απελπιστικά ανούσιας και πολύπλευρης προσέγγισης της συγκυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα έλαβε σάρκα και οστά… Είναι τόσες οι τάσεις και τόσες οι απόψεις εντός συγκυβέρνησης που εύκολα μπορεί να χάσουμε την ακολουθία της ρητορικής της, αν κι εφόσον υπάρχει… Θα αποτελέσει δε, επιεικώς απαράδεκτο αν και πάλι (πιθανότατο..!) ο υπουργός αμύνης καταφέρει να καεί.. όπως τότε που δήλωνε κατηγορηματικά (προεκλογικά πάντοτε!) ότι δεν θα συγκυβερνούσε με παράταξη που θα στήριζε οποιαδήποτε μνημονιακή πρακτικά.. Βέβαια, παλαιότερα καταμαρτυρήσαμε που οδηγεί η έντονη επιθυμία για παραμονή στον κυβερνητικό θώκο συνεπώς δεν θα είναι και τόσο καινοτόμο αν δούμε να εγκρίνεται σχετικό νομοσχέδιο και πάλι..!

Πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων καταφθάνει…δίχως ένα μέτρο όπως ψευδώς αναφέρουν… και τελικά 1326 οι σελίδες (399 άρθρα!) του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί! Απλά μέχρι μέσα Μάϊου 2018 θα πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο (πριν το 2019) όπως και να μειωθούν οι συντάξεις (πριν το 2020). Εμπεριέχει δε και αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου όπως και αλλαγή του νόμου σχετικά με τους πλειστηριασμούς. Οι μεν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο προσομοιάζουν και με κατάργησή του… (υ.γ. Πρώτη φορά αριστερά!) Οι δε αλλαγές στον νόμο περί πλειστηριασμών θα δώσει τη δυνατότητα από 21 Φεβρουαρίου να γίνονται και ηλεκτρονικά.. (υ.γ.2 Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!). Και εξαιτίας του εξεταζόμενου πολυνομοσχεδίου θα θιγούν 15.000 οικογένειες σχετικά με επιδόματα που λάμβαναν μέχρι σήμερα! Όμως και πάλι, ο υπουργός οικονομικών μας καθήλωσε αφού θα υποστούν εξ ορθολογισμό επιδομάτων οι συγκεκριμένες οικογένειες… Όχι μείωση ή κατάργηση! Εξ ορθολογισμό! Κι ακόμα ένα αποδεικτικό πως χαίρουν ‘άκρας υγείας’ τα Ελληνικά της παρούσας κυβέρνησης αποτελούν τα λεγόμενα του υπουργού εξωτερικών ο όποιος ανέφερε ότι θα συμφωνούσε με γεωγραφικό προσδιορισμό της ονομασίας των Σκοπίων αρκεί να μην αναφέρεται και παρουσιάζεται στα Ελληνικά… Δηλαδή να μην τονίζεται στην παραλήγουσα και να μην γράφεται Μακεδονία… Ο υπουργός αμύνης τι λέει επ’ αυτού;

Πάντως, θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά που ξέρουμε προσπαθώντας να βγάλουμε συμπεράσματα!

Και πόσο αγωνιστικά, φιλολαϊκά συνθήματα συνυπήρξαν με τα προαναφερθέντα! Πόσο!

…Δεν πληρώνω διόδια…

… Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί με ένα άρθρο…

… Go back κα. Μέρκελ…

Κι όμως κρατάνε το λόγο τους! Πιστά! Πολύ πιστά στα όσα λένε! Ανούσιες δεσμεύσεις πριν ανούσιες και τώρα!

Αύξηση κατώτατου μισθού και συντάξεων.. μετά τις 20 Αυγούστου 2018! Τότε θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, δηλώνουν κατηγορηματικά!

Κι όπως θα έλεγε και ο Χάρυ Κλύνν, ας το πιστέψουμε…

 

Send this to a friend