Αθήνα

17 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έλενα Κρεμλίδου: Αποκαλυπτικό ατύχημα on air – «Τι έγινε παραβγήκε; Σήμερα κερνάω τον… κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

OPINION

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα!

Ήδη από το 2009 έως και σήμερα η οικονομική κρίση ταλανίζει στο σύνολό της...

Ήδη από το 2009 έως και σήμερα η οικονομική κρίση ταλανίζει στο σύνολό της την Ελληνική κοινωνία και προσθέτει ‘δυσανεξία’ και στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η οποία θα πρέπει να λαμβάνεται κι αυτή η διαδικασία σοβαρά υπόψιν εκ μέρους της κυβέρνησης. Γεγονός το που γίνεται a la carte!

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Αποτελεί λοιπόν, άξια σχολιασμού η παρούσα κατάσταση της πατρίδας μας για να κατανοηθούν οι αλλαγές προτεραιοτήτων που απορρέουν από το Ευρωπαϊκό συγκείμενο… όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι… αλλαγές οι οποίες λαμβάνουν «σάρκα και οστά» με αναπτυξιακά μέτρα όπως και νόμους… Ας μην θυμόμαστε τα «…go back κα. Μέρκελ..», αλλά πριν λίγο καιρό «…Μεγάλη η νίκη του κόμματος της καγκελαρίου της Γερμανίας κας Μέρκελ στις πρόσφατες εκλογές..». Το a la carte που λέγαμε!

Μία από τις αρκετά πρόσφατες κοινωνικές ανάγκες η οποία όφειλε να ικανοποιηθεί εις το όνομα της «ευελιξίας», της «προόδου», της «ισότητας», της «ανάπτυξης» και εν κατακλείδι της ισοπεδωτικής εξίσωσης είναι αυτή με τις κληρώσεις για την Ελληνική σημαία… Το συγκεκριμένο ζήτημα θεμελιώθηκε στη βάση της αντιαριστείας! Τα σύγχρονα οικονομικά και εκπαιδευτικά συστήματα, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή της εκπρόσωπος της κυβέρνησης η κα. Αναγνωστοπούλου, έχουν εμποτίσει την αντίληψη των Ελλήνων πολιτών με την λανθασμένη… άποψη πως είναι απαραίτητο για την πρόοδο και την κοινωνική ανέλιξη του νέου ανθρώπου η αριστεία… Και δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν ότι ενέχει καταπάτηση συνανθρώπων του που κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν δικαίωμα κοινωνικής ανέλιξης… Μόνο ως προτεινόμενο για σενάριο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας και με σκηνοθεσία Steven Spielberg κάτι τέτοιο θα επιβραβευόταν…

Τι άλλο θα ακούσουμε;!;!

Κι όλα αυτά περί αριστείας με τίμημα την Ελληνική σημαία! Την σημαία της πατρίδας μας! Την σημαία που πρόγονοί μας μάτωσαν για να κρατήσουν ψηλά! Όταν σήμερα κάποιοι σκίζουν! Καίνε! Ποδοπατούν και λοιδορούν!

Έτσι, μετά τις κληρώσεις σε λαχειοφόρους αγορές, τυχερά παιχνίδια και κοινωνικές εκδηλώσεις αποκτήσαμε και κληρώσεις στα σχολεία μας! Σύγχρονη ανάγκη που όφειλε να ικανοποιηθεί σήμερα!

Προχωρώντας στον πίνακα και την ατζέντα (αν υπάρχει κι όποια κι αν είναι!) της παρούσας κυβέρνησης ακόμα μία εκ των αναγκών και προτεραιοτήτων της είναι κι αυτή της νομιμοποίησης αλλαγής φύλου. Καλό θα είναι βέβαια να αναφερθεί ότι νομικό πλαίσιο για αναγνώριση ανάλογων δικαιωμάτων υπάρχει ήδη στη χώρα μας όμως θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί, διότι ακόμα κι ένας Έλληνας πολίτης να έχει τέτοια ανάγκη οφείλει το κράτος να έχει προνοήσει! Βέβαια, από το 18ο έτος ηλικίας πολιτικά δικαιώματα και από το 15ο έτος ηλικίας αλλάζουμε και νομιμοποιούμε την αλλαγή φύλου… Με συναίνεση γονέων, ειδικής ιατρικής επιτροπής και γνωμάτευσης όπου θα εγκρίνουν την αλλαγή… Δηλαδή νέος 15 ετών θα είναι σε θέση και θα έχει ανάλογη ιδιοσυγκρασία συγκατάθεσης σε μία τόσο μεγάλη απόφαση… Κι αλήθεια, αν κάποιος εγκληματήσει νωρίτερα, δεν συλλέγονται επαρκή στοιχεία ενοχής του ιδίου  και στο 15ο έτος της ηλικίας «αλλάξει» η νομολογία τι προβλέπει; Σε άλλα κράτη της Ευρώπης τι προβλέπεται; Έχουν υπάρξει ανάλογες περιπτώσεις που να συνδέονται με εγκληματικότητα;

Προφανέστατα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η συζήτηση που προξένησε ιδεολογοποιήθηκαν και λειτούργησαν ως στάχτη και συγκάλυψη σοβαρότερων κοινωνικοοικονομικών ζητημάτων που άπτονται του ενδιαφέροντος όλων των Ελλήνων πολιτών! Π.χ. συνταξιοδοτήσεις, φορολογικό σύστημα και σταθερότητά του, μείωση της φοροδιαφυγής, υγειονομική περίθαλψη!!! Μα φυσικά αυτά τα ζητήματα δεν είναι μείζονος σημασίας… Όχι… Υπερβάλω!

Και εν μέσω όλων αυτών η κεντροαριστερά ομφαλοσκοπεί… «κατεβάζει» ομάδα ποδοσφαίρου υποψηφιοτήτων επιθυμώντας να δείξει και να πείσει πως και μετά την εκλογή και ανάδειξη νέου επικεφαλής θα συμβαδίσουν οι τάσεις της…

Κάποτε ειπώθηκε ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα πάσχει από σοβαρή πολιτική εκπροσώπηση… Ας μην προσθέσω κάτι άλλο…

Θα αλλάξει o Μπάιντεν την Ευρώπη;
Η απειλητική «σύνοδος» τριών ειδών πληθωρισμού
Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το «θαύμα» με την ανεργία στην επίθεση κατά της εργασίας
Πώς θα αναπνεύσουν πάλι οι Δημοκρατίες