Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αυτόνομη πορεία σημαίνει…. Αποχή από κυβερνητικά πόστα

Χρόνια τώρα σοσιαλδημοκρατικός πολιτικός φορέας εξουσίας το ΠΑΣΟΚ, έχει στις τάξεις του πλέον, τα πιο πιστά σε αρχές πολιτικά στελέχη, αλλά συνάμα με διαφορετικές οπτικές γωνίες παρακολούθησης των πολιτικών εξελίξεων και των ιδεολογιών.

 

Γράφει ο Χρήστος Δημακόπουλος*

'Ενα από τα κύρια προβλήματα είναι με εκείνους που αριστερίζουν, οπότε κλείνουν το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ και εκείνους που γοητεύονται από τα φιλόδοξα σχέδια της ΝΔ και  κλείνουν προς τη Φιλελεύθερη πλευρά.

Τριάντα χρόνια κυβερνούσαμε . Ας  ξεκουραστούμε για ένα διάστημα, για να ξαναβρούμε τον προσανατολισμό μας. Όταν μας εμπιστευτεί το 15% με 20% των συμπολιτών μας ξανά, τότε Ναι έχουμε την εντολή να κυβερνήσουμε ή να συγκυβερνήσουμε. Τώρα όμως, η περίοδος που διανύουμε, είναι η κατάλληλη στιγμή για  την εσωτερική μας διαβούλευση.

Συστράτευση όλων μας, μέχρι τις εκλογές και έπειτα ανεξαρτήτως αποτελέσματος να ανοίξει ο διάλογος. Όχι για δημιουργία στρατοπέδων και για εμφύλιες καταστάσεις, αλλά για το ποιό Κόμμα επιτέλους θέλουμε και μέχρι που φθάνουν τα όρια μας. Ξεκάθαρες κουβέντες.

Έτσι θα φανεί ποιοί πραγματικά αγαπάνε τον χώρο μας και την χώρα μας και ποιοί προσδοκούν καρέκλες. Με όποιους μείνουμε.... Αλλά θα είναι πιστοί... και δεν θα βγαίνουν οι μεν την Δευτέρα για συνεργασία με την Αριστερά και οι δε την Τρίτη για συνεργασία με τη Δεξιά....

Ειλικρίνεια μεταξύ μας, διάλογο και έκφραση άποψης από τον κόσμο μας, δημοκρατικές διαδικασίες ξανά....

Ένα σύγχρονο κόμμα που να ισορροπεί ανάμεσα στη ιδιωτική Πρωτοβουλία και στα ανθρώπινα ιδεώδη. Με αναπτυξιακές πολιτικές, με επίκεντρο τον άνθρωπο στην χώρα μας και στην Ευρώπη. Με μοναχική πορεία τα πρώτα χρόνια. Αλλά με γερές βάσεις.

Και τότε θα ξαναμιλάμε για ένα μεγάλο Κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει.

Δυστυχώς η μεγάλη προσπάθεια της προέδρου και όλων των στελέχων ,για συνένωση του κέντρου δεν τελεσφόρησε όσο θα έπρεπε, λόγω των γνωστών γεγονότων. Ο κόσμος όμως είναι εδώ και πάλι να αναγνωρίσει και  να συγχωρήσει λάθη, στο πρόσωπο του φυσικού ηγέτη του χώρου την ειλικρινή προσπάθεια για ριζική και ουσιαστική αναδημιουργία . Όλα από την αρχή με μόνο στόχο το μέλλον... ΕΝΑ σύγχρονο κόμμα που θα πάει την Ελλάδα μπροστά.

Λοιπόν όπως και η πρόεδρος δήλωσε, Συμμετοχή σε κυβέρνηση Μόνο και Εάν, συμμετέχουν ΟΛΑ τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

*Ο Χρήστος Δημακόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας       

Send this to a friend