Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

OPINION

«Καλύτερα να κάνει πίσω η Πολιτεία παρά να ηρωοποιήσει τον Κουφοντίνα»

Μία ανάρτηση στο facebook, για τον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, έκανε ο Νίκος Μπίστης.

Δείτε επίσης

Ακρίτα για Κουφοντίνα σε Σακελλαροπούλου: «Την εκκωφαντική σιωπή σας θα την σπάσετε πριν ή μετά τον θάνατο του κρατουμένου;»

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Μπίστης αναφέρει:

«Καλύτερα να κάνει πίσω η Πολιτεία παρά να ηρωοποιήσει τον Κουφοντίνα…

Η απέχθεια μου για την 17 Νοέμβρη, τους « θεωρητικούς» της και τα πιστόλια της είναι σταθερή και αναλλοίωτη χρόνια τώρα. Ακόμα και όταν μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έβλεπε με συμπάθεια την εκτέλεση του βασανιστή Μάλλιου, από τα χέρια του οποίου είχα (καλο) περάσει . Η εξέλιξη και ο εκφυλισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης δικαίωσε την στάση όσων εξαρχής αρνηθήκαμε να επιβραβεύσουμε αυτόκλητους τιμωρούς, που περιφρονούσαν όχι μόνο την ανθρώπινη ζωή αλλά και το κράτος δικαίου και την ίδια την δημοκρατία.

Η δημοκρατία μας απάντησε στην τρομοκρατία με τον νόμο. Και δεν πρόκειται, όποια και αν είναι η εξέλιξη να μιλήσω για κράτος δολοφόνο, κράτος εκδικητή και άλλα που ακούω. Όπως πολιτικά έκρινα στην περίπτωση Μάλλιου, πολιτικά τοποθετούμαι και στην περίπτωση Κουφοντίνα. Η Δημοκρατία μας δεν έχει την πολιτική πολυτέλεια να μετρήσει ένα νεκρό.

Ο κίνδυνος να αναζωπυρωθεί δια της ηρωοποίησης μια υπόθεση καταδικασμένη και απαξιωμένη πλέον στην συνείδηση του λαού είναι υπαρκτός. Ξέρω το αντεπιχείρημα: η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, το κράτος δικαίου δεν υποχωρεί. Υπάρχει αντίλογος: η Δημοκρατία όταν είναι ισχυρή – και είναι – δεν υπάρχει λόγος να είναι και άκαμπτη. Μπορεί να κάνει και υποχωρήσεις αν εκτιμήσει ότι αυτό επιβάλλει το ίδιο το συμφέρον της. Καλύτερα ο Κουφοντίνας στον Κορυδαλλό και στην λήθη παρά στα εικονοστάσια κάποιων».

Δένδιας -Τσαβούσογλου: Ο σκοπός της επίσκεψης και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία
«Πειραματισμοί και εθισμοί»
Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι δήθεν είναι αναχρονιστική η πολιτική διάκριση ανάμεσα στην Δεξιά και στην πραγματική Αριστερά
Κι όμως, η Μάνια Τέκου ήταν ειλικρινής – A Tribute
Πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα