Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κώστας Πάντος για το σποτ του συνεδρίου Γονιμότητας: «Είναι σκληρό για τις γυναίκες έλεγε όμως την ωμή αλήθεια»

OPINION

Διεκδικούν πλέον με αξιώσεις το Εθνικό Βραβείο Απύθμενης Βλακείας

Γράφει ο Νίκος Παπαβασιλείου

Αυτά που δήλωσαν οι δικαστές εις βάρος της κυβέρνησης, είναι αυτονόητα για μια δημοκρατική χώρα και λυπάμαι που οι κυβερνώντες δείχνουν να μην το αντιλαμβάνεται.

Γράφει ο Νίκος Παπαβασιλείου

Οι εμμονικοί και πάσχοντες από αντιδημοκρατικά σύνδρομα τσιπροπαθείς υπουργοί και άλλοι συναφών εγκεφαλικών βλαβών, κάνουν έτσι το ένα λάθος μετά το άλλο.

Στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την ανακοίνωση δικαστών και εισαγγελέων, την απέδωσαν σε δάκτυλο της Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που σημαίνει ότι:

Πρώτο, αναγόρευσαν τη ΝΔ σε επίσημο υπερασπιστή της συνταγματικής νομιμότητας και της διάκρισης των εξουσιών.

Δεύτερο, αποκάλυψαν τις προθέσεις τους. Είναι πια σαφές ότι τρέμουν το ενδεχόμενο να κατηγορηθούν για προετοιμασία καθεστωτικής εκτροπής, η οποία αν δεν απατώμαι συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το ενδεχόμενο, αντί να υπογραμμίσουν με κάθε τρόπο την προσήλωσή τους στο Σύνταγμα, προσπαθούν να απαξιώσουν τη δικαστική εξουσία με την οποία προβλέπουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι ως κατηγορούμενοι.

Τρίτο, με τις αμετροέπειες και τις τραγικές τους παρεμβάσεις, έφεραν το αντίστροφο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, συσπειρώνοντας τους δικαστές εναντίον τους. Αυτό φυσικά το είχαν καταφέρει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως πχ με το ζήτημα της αδειοδότησης των εθνικής εμβέλειας καναλιών τηλεόρασης, πράγμα που δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους.

Μετά από όλα αυτά, διεκδικούν με αξιώσεις το Εθνικό Βραβείο Απύθμενης Βλακείας, εκτός αν τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι έχουν χάσει σε τέτοιο βαθμό τον καταλογισμό, που καταφεύγουν σε σπασμωδικές ενέργειες. Το ένα φυσικά δεν αποκλείει το άλλο, σε κάθε περίπτωση όμως η δημοκρατική έξωθεν καλή μαρτυρία των κυβερνητικών εταίρων έχει υποστεί βαρύ πλήγμα, για το οποίο δεν μπορούν να κατηγορήσουν κανένα εκτός από τον εαυτό τους.

Κάποιοι ιδιοτελείς, φανατικοί ή χαμηλής νοημοσύνης θα συνεχίσουν φυσικά να τους στηρίζουν, το βέβαιο όμως είναι ότι με τα απανωτά τους στραβοπατήματα (για να το πω ευγενικά), εργάζονται για να αναδείξουν το όποιο επόμενο κυβερνητικό σχήμα σε σωτήρες της χώρας.

Ο «εκσυγχρονισμός» της γαλέρας
Διδάγματα και αποφάσεις της πανδημίας Covid-19
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Από το «θαύμα» με την ανεργία στην επίθεση κατά της εργασίας
Πώς θα αναπνεύσουν πάλι οι Δημοκρατίες
Το ρεπό και η ελιά…
Είναι η ώρα των προοδευτικών δυνάμεων να συναντηθούν μέσα από μία ευγενή άμιλλα