Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα βρέξει σήμερα, Κυριακή

OPINION

Δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σύστημα παραμένει όμηρος του Καραμανλή

Αυτού του ολέθριου προσώπου για τη νεότερη ιστορία μας

Επειδή μιλάνε για την επέτειο της “νίκης του Καραμανλή”, πραγματικά είναι δύσκολο να αξιολογήσεις το μέγεθος της καταστροφής της διακυβέρνησης τους.

Γράφει ο Σωτήρης Κατσέλος στον λογαριασμό του στο facebook

Δεν ήταν μόνο το τερατώδες έλλειμμα, η οικονομική αποσάθρωση και η ανατροπή μιας θετικής οικονομικής πορείας το μόνο πρόβλημα της θητείας του.

Ήταν η επιλογή ενός “σεμνού και ταπεινού” αφηγήματος που πραγματικά μετάλλαξε τη κοινωνία μας, τα “πλαστά στοιχεία”, η “απογραφή”, όλα αυτά ήταν επιλογές που είχαν ως σκοπό να χαμηλώσουν τον πήχη των προσδοκιών μας ως έθνος εγκαινιάζοντας παράλληλα τη πολιτική χωρίς όραμα και στόχο, αλλά με αποκλειστικό σκοπό την εσωτερική διαχείριση “ισορροπιών” και πελατειακών ομάδων σε πρωτόγνωρο βαθμό.

Το πρόβλημα όμως με τη περίοδο Καραμανλή δε σταματάει με τη λήξη της διακυβέρνησης του. Επιστρατεύτηκαν τεράστιοι επικοινωνιακοί πόροι προς υπεράσπιση του “κεφαλαίου” του οι οποίοι πραγματικά δηλητηρίασαν τη κοινωνία, διαστρέβλωσαν τη πραγματικότητα με συνωμοσίες περί κακών πρακτόρων, “αγωγών” και της ρητορικής πως “δεν ήμασταν έτοιμοι για το Ευρώ”.

Δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σύστημα παραμένει όμηρος αυτού του ολέθριου προσώπου για τη νεότερη ιστορία μας.

Το ολίσθημα της Προέδρου
Η τελευταία ελπίδα για την Αλλαγή…
Γιατί απέτυχε η Pizza Hut
Δήμαρχος «ό, τι να ’ναι»
Ελλάδα και νεοοθωμανικές επιδιώξεις
Γιατί παρακμάζουν οι πλουραλιστικές δημοκρατίες;