Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

OPINION

Δουλειά εξ’ αποστάσεως: Σκέψεις και προτάσεις

Έκλεισα μια εβδομάδα δουλεύοντας εξ αποστάσεως από το σπίτι, full time. Το έχω ξανακάνει πολλές φορές αλλά για μια μόνο ημέρα. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω για μια ολόκληρη εβδομάδα. Ιδού μερικές σκέψεις:

Δείτε επίσης

Δεν τη γλιτώνουμε την απαγόρευση! Αυξημένη η κίνηση για Χαλικιδική – «Οι περισσότεροι ήρθαν την περασμένη εβδομάδα», λέει ο αντιπεριφερειάρχης
Χρηστίδης: Η Ιταλία ζει ένα δράμα δίχως τέλος – Να προσέξουμε και να μείνουμε σπίτι

1. Όπως ήταν αναμενόμενο η παραγωγικότητα μου ανέβηκε κατακόρυφα κυρίως λόγω της δυνατότητας συγκέντρωσης και των ελάχιστων οχλήσεων. Προσέξτε, οι οχλήσεις δεν σταμάτησαν, απλά έγιναν λιγότερο real time. Στο γραφείο όταν έρθει ο αγχωμένος συνάδελφος πάνω από το κεφάλι σου δε μπορείς να τον αγνoήσεις. Στο slack ή άλλες πλατφόρμες επικοινωνίας μπορείς να ασχοληθείς μαζί του λίγο αργότερα και να καταλάβει και ο ίδιος ότι στο 90% των περιπτώσεων μάλλον αγχώθηκε χωρίς λόγο.

2. Μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας επέρχεται επίσης λόγω της προσαρμογής του ρυθμου εργασίας στα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε εργαζόμενου. Κάποιοι δουλεύουν εξαιρετικά το πρωί, κάποιοι άλλοι θέλουν καφέ πρώτα. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν θαύματα μετά τα μεσάνυχτα και άλλοι που χρειάζονται μια ωρίτσα ύπνο το μεσημέρι και μετά πετάνε. Το σταθερό ωράριο για όλους δεν επιτρέπει αυτές τις απαραίτητες για την παραγωγικότητα ιδιαιτερότητες.

3. Έχω παρατηρήσει μια αύξηση της παραγωγικότητας και των υπολοίπων. Το πιο ενδιαφέρον όμως δεν είναι αυτό. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρότι οι αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων και των συναδέλφων έγινε πιο διαχειρίσιμη στο επίπεδο του επείγοντος, αυξήθηκε την ίδια στιγμή σε ποσότητα. Αυτό το αποδίδω στην ανάγκη των εργαζομένων να φαίνονται ενεργοί. Όταν είσαι στο γραφείο εργάζεσαι “κατά τεκμήριο” ακόμη και αν είσαι όλη την ημέρα στο Facebook. Στην εξαποστασεως εργασία είσαι στο Facebook “κατά τεκμήριο” ενώ εργάζεσαι όλη μέρα. Για αυτό πρέπει να αποδεικνύεις συνεχώς ότι δουλεύεις κάτι που δεν ισχύει στο γραφείο όπου η ίδια σου η παρουσία αποτελεί (κακώς) απόδειξη παροχής εργασίας.
Αυτό το γεγονός είχε ένα εξαιρετικό side effect. Περισσότερο reporting, ποιοτικότερη επικοινωνία και περισσότερα data μέσα στις ομάδες εργασίας. Και επειδή όπως είπαμε παραπάνω ο χρόνος διαχείρισης όλων αυτών έχει γίνει ευέλικτος η επιπρόσθετη γραφειοκρατία δεν φαίνεται να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις.

4. Ωστόσο, μετά τις 2-3 μέρες στο σπίτι δεν την παλεύεις. Θέλεις να βγεις έξω, πρέπει να μιλήσεις face to face σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και να νοιώσεις το bonding με την ομάδα σου. Και βέβαια να λύσεις θέματα που μόνο δια ζώσης λύνονται. Πάντα υπάρχουν τέτοια.

Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα αλλά νομίζω ότι η εργασία από το σπίτι ή εκ του μακρόθεν είναι απολύτως λειτουργική και σε κάθε περίπτωση πιο λειτουργική από τη δουλειά στο γραφείο αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα. Αρκεί να παραμείνει στις 2-3 ημέρες την εβδομάδα. Αν μάλιστα υπολογίσουμε την εξοικονόμηση σε ενέργεια, σε κόστος υποδομών, σε αποκέντρωση δομών και σε περιβαλλοντική προστασία τότε τα οικονομικά οφέλη πολλαπλασιάζονται.
Και τέλος να μην ξεχνάμε την επίδραση που θα έχει το μοντέλο αυτό στην ποιότητα ζωής, στην οικογενειακή διαχείριση, στην ανατροφή των παιδιών.

Η εξ’ αποστασεως εργασία δεν είναι εφικτή για όλους ούτε ταιριάζει σε όλους. Είναι όμως εφικτή και ταιριάζει σε πολύ περισσότερους από όσο φανταζόμαστε. Όταν περάσουν όλα αυτά οφείλει να καταστεί αίτημα, γιατί όχι, και πολιτικό.

*Από ανάρτηση του Χρήστου Λόλα στο Facebook

«Με πόσες απώλειες μετριέται η ευθύνη;»
Δεν φταίει μόνο η Κλιματική Αλλαγή
Προβληματισμοί με αφορμή το Ενδιάμεσο Σχέδιο Ανάπτυξης
Πρώτες σκέψεις για την Συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου
Ένα βήμα μπροστά… δύο βήματα πίσω
Καλωσορίζουμε τους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά…