Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

O Τσίπρας έγινε "γλάστρα" της χειρότερης τουρκικής προπαγάνδας

Στην πολιτική και στην διεθνή διπλωματία οι συμβολισμοί αλλά και η παραμικρή λέξη, το παραμικρό “και” έχουν σημασία και μπορούν να δομήσουν ή να αποδομήσουν ακόμα και ολόκληρες στρατηγικές κρατών μέσα σε μια στιγμή.

pap rightΓράφει ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου

Η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία θα μπορούσε να είναι στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων διεθνώς αν δεν γινόταν μέσα σε αυτό το περιβάλλον “Αποκάλυψης” με το προσφυγικό.

Γιατί απλά, τότε όλοι θα άρχιζαν να καταμετρούν τα απίστευτα φάουλ του Αλέξη Τσίπρα που τον κατέστησαν μέσα σε μια μέρα "γλάστρα” της καλομελετημένης τουρκικής προπαγάνδας.

Να είναι απλά οτι η κυβέρνηση δεν τα παίρνει αυτά στα σοβαρά; Να είναι η ελαφρότητά της;

Η ουσία είναι οτι η τουρκική κυβέρνηση αξιοποίησε την επίσκεψη Τσίπρα για να ρετουσάρει τον βαθιά αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της.

Την ημέρα που ένας αριστερός, Ευρωπαίος ηγέτης πατούσε το έδαφος της Τουρκίας ο Ερντογάν έκανε επίδειξη τσαμπουκά και αυταρχισμού φιμώνοντας ακόμα περισσότερο τον Τύπο.

Ο Τσίπρας, απροετοίμαστος ή “ελαφροίσκιωτος” όχι μόνο δεν είπε κουβέντα αλλά έγινε ντεκόρ της τουρκικής προπαγάνδας.

Θα μπορούσε να πει κάτι; Φυσικά! Ο Ρέντσι δεν υπέγραφε το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής αν δεν έμπαινε μια κουβέντα για την ελευθεροτυπία στην Τουρκία. Το θεώρησε αδιανόητο. Χτες, Ρεντσι και Ολάντ έστειλαν από κοινού ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για το σεβασμό του Τύπου.

Και θέλει - λέει – ο Τσίπρας να προσεγγίσει και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές...

Το έχουν κάνει όλοι οι ηγέτες που κάνουν επισκέψεις σε χώρες με "περίεργα καθεστώτα". Λένε έστω μια κουβέντα, έστω με διπλωματικό τακτ!

Ο πρωθυπουργός είχε μια ευκαιρία να ψελλίσει έστω κάτι και να συμβολίσει τις αξίες από τις οποίες εμπνέεται η Ευρώπη.

Επέλεξε (ή ξέχασε) να μη πει έστω μια κουβέντα.

Το ντεκόρ της τουρκικής προπαγάνδας ολοκληρώθηκε με τα κόκκινα τριαντάφυλλα που μοίρασαν Νταβούτογλου και Τσίπρας για την Ημέρα της Γυναίκας.

Ποια τριαντάφυλλα και για ποια ακριβώς ημέρα της γυναίκας στην σημερινή Τουρκία όπου επελαύνει η ισλαμική μισαλλοδοξία και η απαξίωση της γυναίκας και των δικαιωμάτων της;

Το χιουμοράκι με τον Νταβούτογλου οτι.. θα κατέβουν μαζί στις εκλογές το αφήνω ασχολίαστο. Απλά αναλογίζομαι τι θα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν το ξεφούρνιζε αυτό κάποιος άλλος παλαιότερος πρωθυπουργός .

Το επικοινωνιακό και πολιτικό ολοκαύτωμα ολοκληρώθηκε με την ανακύρυξή του ως επίτιμος διδάκτορας σε...ιδιωτικό πανεπιστημίο της Σμύρνης. Υπάρχει έστω ένας (!!)(συμπεριλαμβανομένων και των Συριζαίων) στην Ελλάδα που δε το θεώρησε πλάκα ή τρολ την ώρα που άκουσε την είδηση;

Μοιάζει ο πρωθυπουργός να έχει χάσει κάθε μέτρο.  Απολαμβάνει τόσο την κάθε στιγμή της ματαιοδοξίας της εξουσίας που δεν μπορεί να ζυγίσει πολιτικά πλέον που είναι το όριο, ακόμα και πως πρέπει κάπου να αυτοπροστατευτεί.

 

Send this to a friend