Αθήνα

8 oC

αίθριος καιρός

Εμείς και μόνο φταίμε!

Αποτελεί φυσικό και επόμενο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να έχουν αναπαυθεί και να προσδοκούν σε καλύτερες ημέρες! Διαπιστώνουν πως μόνο με την παρούσα κυβέρνηση έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.

Γράφει ο Νίκος Κούτρας

Να την προσαρμόσουν ώστε να αλλάξει ρότα και να μπορέσει να εξομαλυνθεί για το καλό των εισοδημάτων όλων. Δηλαδή, νομίζουν ότι μπορούν να την προσαρμόσουν μιας και παρά τα σκληρά κι αρκετά αντικοινωνικά μέτρα που συνεχίζουν να λαμβάνονται… και παρά τις κραυγαλέες προεκλογικές δηλώσεις για αφανισμό μνημονίων… ΕΝΦΙΑ… κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… δεν πληρώνω… διόδια πουθενά… και πολλές ακόμα μπούρδες τα κρατικά έσοδα μέσω της υψηλής φορολογίας αυξάνονται αλλά και οι τσέπες των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων όπως και των συνταξιούχων αφανίζονται…

Ας λιώσει επιτέλους η καραμέλα περί συνομωσίας. Δεν υπάρχουν συνομωσίες εις βάρος μας… ούτε κλέφτες οι Ευρωπαίοι… ούτε πολεμάνε την χώρα μας… Ας πάψουν ορισμένοι επιτήδειοι να αναπαράγουν ανάλογες σκέψεις για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Για την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν φταίει κανένας άλλος πέραν του κακού μας εαυτού! Κανένας άλλος!

Αν θα αλλάξουμε, θα αλλάξουμε διότι πραγματικά το αποφασίσαμε! Διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι εκτός Ελλάδας «κακοί»… κι αυτοί που θέλουν το κακό μας… η Τρόικα… μιας κι ανάλογη καραμέλα μασούσε η παρούσα κυβέρνηση όντας αντιπολίτευση… έκλεισαν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων και μας περνάνε από κόσκινο, πλέον. Δε μας πιστεύουν. Προσωπική μου άποψη: καλά μας κάνουν κι ας προσέχαμε!

Αν «κουνιούνται» λοιπόν οι γείτονες χώρες τόσο εκ δεξιών όσο και οι εξ ευωνύμων με ορέξεις επεκτατισμού, καπήλευσης ιστορίας, ονομασιών και συμβόλων οι πολιτικές μας τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας έδωσαν το πάτημα για ανάλογες συμπεριφορές. Ενδεχομένως λογικό να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές μιας και η εικόνα που δίνουμε προς τα έξω συνεχίζει να νοσεί. Και εικόνα για τη χώρα μας δεν είναι μόνο αυτή που θα δώσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Η παρούσα κυβέρνηση είναι πλέον γνωστή και μη εξαιρετέα για τα πολλά της κεφάλια… την πληθώρα απόψεων… τον ψευτοετσιθελισμό των εκπροσώπων της… την «αποτίναξη» των μνημονίων… την υπογραφή νέων «συμφωνιών» για το καλό της χώρας και την ανάπτυξη κι όχι μνημονίων… της κωλοτούμπας δίχως τέλος… των ατελείωτων πολυνομοσχεδίων… των συνεχιζόμενων μειώσεων των συντάξεων… του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας… και γενικότερα ενός μεγάλου ψέματος! Το δε ανεπανάληπτο χαρακτηριστικό της παρούσας κυβέρνησης είναι το απερίγραπτο της θράσος! Τον Αύγουστο έχουμε καθαρή έξοδο… αλλά δεν αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο ακολουθεί νέα μείωση συντάξεων όπως και μείωση του αφορολογήτου από 1-1-2019. Τουλάχιστον, ας ενημερώσουν για το υπόλοιπο της εκδρομής που προσφέρουν!

Είναι γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει προσπάθεια να πείσει. Αξίζει να αναγνωρισθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει τι ΘΑ μπορέσει να κάνει όπως και τι ΔΕ θα μπορέσει να κάνει. Σπανίως έχει γίνει κάτι ανάλογο μέχρι και σήμερα. Ενδεχομένως αρκετός κόσμος να πεισθεί. Ωστόσο, καταλυτικό παράγοντα και πάλι θα παίξουν οι συνεργάτες του και το όποιο εσωκομματικό αντίπαλο στρατόπεδο. Στοίχημα τόσο για τον ίδιο όσο και για το κόμμα του. Και πάλι όμως ας κρατήσουμε μικρό καλάθι…διότι πολλά τα πυροτεχνήματα…και δε θα πρέπει να μας αρέσουν τα ωραία λόγια. Καλύτερα, ας υπάρξει έστω ένας που θα μας τα πει όπως πρέπει να τα ακούσουμε! Και που θα προχωρήσει σε αναγκαίες βελτιώσεις. Είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν σε όσους τον στηρίζουν. Ίσως να είναι η καταλληλότερη στιγμή για να ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ οι πολιτικές πελατείες!

Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να προβλέψει αν μέχρι τις επόμενες εκλογές η παρούσα κυβέρνηση θα έχει «επανδρώσει» προεκλογικά άρματα με ταχείες προσλήψεις στο στενότερο τομέα του δημοσίου… Έχει άλλωστε αποδείξει ότι προσπαθεί, συνεχίζει και θα συνεχίσει να «αγωνίζεται» για την ανάδειξη κι εγκαθίδρυση μιας νέας ελίτ! Της δικής της ελίτ! Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο εμφανίζονται ορισμένοι νέοι δημόσιοι κι αναγκαίοι… οργανισμοί για τους οποίους θα προσληφθεί και θα «σκλαβωθεί» κόσμος!

Τι’ χες Γιάννη…τι’ χα πάντα…

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο παρέχει «ενέχυρο» στους δανειστές κρατική περιουσία αξίας 25 δις ευρώ όπως και πρόσθετα μέτρα της τάξεως των 5,1 δις ευρώ για την περίοδο 2018-2022. Μόνο με αυτή την κυβέρνηση θα μπορούσαν να περάσουν ανάλογα μέτρα. Οι προηγούμενες συνήθως έπεφταν… Η παρούσα αυξάνει και τα νούμερα της βουλευτικής της εκπροσώπησης συνήθως με  ψήφιση πολυνομοσχεδίων!

Πρώτη φορά αριστερά…

Ανατροπή στην Ελλάδα…

Αλλαγή στην Ευρώπη…

Και μετά ξύπνησε!

Υ.Γ.:

Δημοκρατική Συμπαράταξη…;

ΠΑ.ΣΟ.Κ…;

Κίνημα Αλλαγής…;

Το ίδιο…Ένα…;

Send this to a friend