• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 01:14

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επέμβαση χωρίς αναισθητικό

Όταν είσαι αριστερός, σοσιαλιστής και πραγματικός πατριώτης είσαι από θέση αρχής υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης με τις γειτονικές χώρες και υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών με αυτές τις χώρες.

Όταν είσαι αριστερός, σοσιαλιστής και πραγματικός πατριώτης είσαι από θέση αρχής υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης με τις γειτονικές χώρες και υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών με αυτές τις χώρες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Λάμπρος Παλάντζας

Υπό αυτό το πρίσμα, προσωπικά εγώ και οι περισσότεροι σύντροφοι μου στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής, βρισκόμασταν πάντα από την μεριά αυτών που ήθελαν να λυθεί το ζήτημα με την γειτονική μας χώρα.

Η συμφωνία των Πρεσπών όμως δεν αποτελεί λύση, αντιθέτως μεγαλώνει το πρόβλημα και φοβάμαι ότι ήδη έχει εγκλωβίσει την χώρα μας ανάμεσα στην αποδοχή μιας κακής λύσης και της διεθνούς απομόνωσης.

Ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Ζάεφ, μπορεί να παριστάνουν τους ειρηνιστές αλλά από τους επισπεύδοντες την λύση θεωρούνται οι πιο εύκολα διαχερίσιμοι, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βάλουν τις υπογραφές τους ανεξάρτητα από τις νομιμοποίηση που έχουν στο εσωτερικό των χωρών του.

Η συμφωνία έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλες πληγές και στις δύο πλευρές.

Στα Σκόπια, είχαμε ένα αποτυχημένο δημοψήφισμα με τεράστια αποχή, είχαμε κατηγορίες για εκβιασμούς και εξαγορά βουλευτών, είδαμε μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση από τρίτες χώρες για να περάσει ο Ζάεφ με το ζόρι όλα τα στάδια που προβλέπονται στην συμφωνία.

Δεν υπάρχει στα Σκόπια ουσιαστική νομιμοποίηση ούτε από τον λαό ούτε από το πολιτικό σύστημα. Φοβάμαι ότι αφού πέσουν οι υπογραφές και κάνουν την δουλειά τους οι Σκοπιανοί μπορούν να παραβιάσουν την συμφωνία και να πάνε ακόμη παραπέρα από αυτά που τους έδωσε ήδη ο κύριος Τσίπρας.

Στην Ελλάδα, για να περάσει η συμφωνία έχουμε τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχουμε μια ασαφή πλειοψηφία που στηρίζεται σε δανεικούς βουλευτές. Έχουμε όπως και στα Σκόπια, καταγγελίες από αρχηγό κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού για χρηματισμό υπουργών και βουλευτών. Ο κύριος Τσίπρας δεν επέλεξε τον δρόμο της εθνικής συνεννόησης, αλλά έτρεξε μόνος τους να εξυπηρετήσει τα θέλω των ΗΠΑ χωρίς να υπολογίσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό.

Με το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών απέναντι, δικαίως ή αδίκως, με μια παραφύσιν κυβέρνηση, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, θα επιχειρήσει ο κύριος Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα να πετύχει μια ετερόκλητη και αλά καρτ πλειοψηφία η οποία στερείτε οποιασδήποτε νομιμοποίησης.

Η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή για την Ελλάδα και για την ενότητα του Ελληνικού λαού είναι να αποσύρει η κυβέρνηση την συμφωνία, να ζητήσει η χώρα χρόνο από τους γείτονες μας και να δώσει την τελική λύση είναι ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του.

Ο διχασμός του ελληνικού λαού είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε πρώτα. Δεν μπορεί να περάσει μια συμφωνία που ανοίγει βαθιές πληγές στην κοινωνία μας. Ποιοί βουλευτές έχουν το δικαίωμα να μπήξουν το μαχαίρι βαθιά στην ελληνική κοινωνία;

Όπως κανείς δεν δικαιούται να παριστάνει ότι είναι παραπάνω πατριώτης από τους άλλους, κανείς δεν δικαιούται να παριστάνει ότι είναι παραπάνω διεθνιστής και υπέρμαχος της λύσης. Ειδικά στην παράταξή μας που τα έχουμε καθαρά αυτά εδώ και πολλά χρόνια.
Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον που οδήγησε ο κύριος Τσίπρας την πολιτική ζωή, η σύνδεση ενός τόσου κρίσιμου εθνικού ζητήματος με τους πολιτικούς σχεδιασμούς ενός μόνο άνδρα δεν επιτρέπει σε κανέναν να γίνει μέρος αυτής της τραγωδίας.

Καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει ότι η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Ξεκάθαρα λένε ότι με τις Πρέσπες παίζουν πολιτικό παιχνίδι.
Γιατί να θέλει κάποιος να γίνει πιόνι στο πολιτικό παιχνίδι του Τσίπρα;

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι η ευκαιρία που νομίζουν κάποιοι να λυθεί το Σκοπιανό. Είναι μια χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθητικό, προκαλεί πόνο και παραμορφώσεις που θα στοιχίσουν πολύ ακριβά και στις δύο πλευρές.

Send this to a friend