Αθήνα

 

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

OPINION

Για την τραγωδία του Κινήματος Αλλαγής

Ως ιδανική αυτόχειρας και έχοντας επιφέρει  μεγάλο πλήγμα στο ΚΙΝΑΛ στην πιο κρίσιμη φάση προς τις Εθνικές Εκλογές πήγαινε από Κανάλι σε Κανάλι για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να πείσει ότι αυτή είναι η ηγέτης, λες και κανείς την είχε αμφισβητήσει!

Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν δίστασε να προσβάλει τον Κώστα Σημίτη επικαλούμενη ότι αυτή τον υπερασπίστηκε όταν δέχτηκε επιθέσεις λες και δεν ήταν καθήκον της να απαντήσει στην βρώμικη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και το στέλεχος που πήρε 40% στις εκλογές για την εκλογή του Προέδρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντάς του την παρότρυνση ότι καλό είναι αντί να εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις, να κοιτάξει να εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ καλά στην Ευρωβουλή! Μεγαλύτερη αμετροέπεια, ανεπάρκεια, άγχος δεν έχω ξαναδεί από Επικεφαλής, Πρόεδρο οποιουδήποτε κόμματος.

Την ώρα λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρεε παντού, που σε όλα τα Κανάλια σχολίαζαν τα αποτελέσματα και τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται ,η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδινε μάχες οπισθοφυλακών και τα καλεσμένα στελέχη βρίσκονταν σε κατάσταση πλήρους αμηχανίας. Ποτέ αρχηγός κόμματος δεν επέφερε τόσο μεγάλο πλήγμα στο κόμμα του σε χρόνο ρεκόρ και σε τόσο κρίσιμη πολιτικά φάση. Πολύ κακούς συμβούλους φαίνεται να έχει η κ. Γεννηματά που κάνουν ζημιά και στην ίδια – αυτό είναι το λιγότερο- αλλά και στην Παράταξη που εκπροσωπεί. Πολύ περίεργη αντίληψη περί Δημοκρατίας στο κόμμα της φαίνεται να έχει, απειλώντας τους πάντες σαν να είναι το ΚΙΝΑΛ μια προέκταση του Γραφείου του Προέδρου ή κανένα κόμμα που λειτουργεί με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.

Μα τι συμβαίνει αλήθεια; Πως και η κ. Φώφη Γεννηματά θυμήθηκε να εξοβελίσει ένα στέλεχος εθνικής εμβέλειας στοχευμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα και να αντιμετωπιστεί ο εθνικολαικισμός και η επίθεση κατά των θεσμών; Πως και γιατί προχώρησε στην ικανοποίηση αυτού που εναγωνίως ζητούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Π. Σκουρλέτης, ότι δηλαδή θα διευκολυνθεί η σύγκλιση ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ αν δεν υπάρχουν στην μέση στελέχη σαν τον Ε. Βενιζέλο;

Πως σκέφτηκε πως ο Γ. Καμίνης είναι ένας εξ ορισμού  πολυσυλλεκτικός πολιτικός που μπορεί να λειτουργήσει μ΄ αυτό τον τρόπο ενώ ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήρθε τρίτος μακράν του δεύτερου και ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής ήρθε τέταρτος ; Πως ξαφνικά του εντοπίστηκε η δυνατότητα να καταστεί πόλος νέων ψηφοφόρων; Πως είναι δυνατόν να έχει δεσμευτεί στον κ. Γ. Καμίνη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενώ ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής; Συνιστά αυτό μέγα ηθικό και πολιτικό πρόβλημα ή όχι; Από πότε υπάρχουν στελέχη που κατεβαίνουν υποψήφιοι και έχουν εκ των προτέρων και έτοιμη διορισμένη θέση αν δεν εκλεγούν; Από πότε συμβαίνουν αυτά στο ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ ή όπως και αν λέγεται η προοδευτική παράταξη; Γιατί τελικά συμβαίνουν όλα αυτά;

Είναι απλό: Η Φώφη Γενηματά και κάποια στελέχη θέλουν να ελέγξουν από τώρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Γιατί άραγε; Μα γιατί αυτά τα στελέχη « ανάβουν κάθε μέρα λαμπάδα για να βγει αυτοδύναμη η Ν.Δ και να μην βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να συγκυβερνήσουν». Δεν επιθυμούν να συμβάλουν σε λύση διακυβέρνησης γιατί φοβούνται μην χαρακτηριστούν « δεξιοί» , όταν η ίδια η κ. Γεννηματά ήταν Υπουργός του κ. Σαμαρά . Θα προτιμήσουν να πάμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, δηλαδή ακυβερνησία, πάσα στον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονη παραγραφή ευθυνών των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ για πληθώρα πολύ ευαίσθητων υποθέσεων που οφείλεται να διερευνηθούν. Προτιμούν να βρίσκονται στην Αντιπολίτευση έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εκεί θα λύσουν το θέμα των συσχετισμών με τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τους Νόμους της Φυσικής ή και θέλοντας να συναντηθούν. Γνωρίζουν ότι πάνω σ΄ αυτό το θέμα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και αποφάσισαν « να λύσουν τα θέματα από τώρα». Πρόκειται για επιχείρηση ενός πολιτικού προβλήματος με μεθόδους εκκαθάρισης υποτιμώντας τα αντανακλαστικά της ίδιας της παράταξης.

Αυτή είναι η απλή αλήθεια που αναδεικνύει όμως ένα τρομακτικό κενό πραγματικής πολιτικής και αγνόηση της ιστορικής αλήθειας, ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στην χώρα ανέβηκαν στην λαϊκή εκτίμηση και απέκτησαν δύναμη, όταν ανταποκρίθηκαν στο πατριωτικό καθήκον τους. Όταν αυτές οι δυνάμεις θέλησαν να κρυφτούν, θέλησαν να αγνοήσουν τις προκλήσεις για την χώρα και την κοινωνία, απλά περιθωριοποιήθηκαν. Έτσι οι υποτιθέμενοι «αντιδεξιοί» σπρώχνουν μ΄ αυτή τη τακτική τμήματα του εκλογικού σώματος που θα μπορούσε να πάρει το ΚΙΝΑΛ, αν αυτά δεν αισθάνονταν ανασφάλεια ότι η ψήφος τους μπορεί απλά να χρησιμοποιηθεί γα να οδηγηθούμε στην ακυβερνησία και την νεκρανάσταση του βαριά ηττημένου ΣΥΡΙΖΑ, προς την Ν.Δ. Εν ολίγοις, οι δήθεν « αντιδεξιοί» πριμοδοτούν την αυτοδυναμία της Ν.Δ, μειώνουν τις δυνατότητες του ΚΙΝΑΛ και εν τέλει το οδηγούν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ αφού σε κάθε περίπτωση θα είναι ένας ισχυρός πόλος, πάντως ισχυρότερος από το τραυματισμένο και χωρίς στόχευση ΚΙΝΑΛ.

Αυτό κρίνεται αυτή την περίοδο. Για αυτό βλέπουμε όλο αυτό το θέατρο, αυτήν την νέα τραγωδία στον χώρο της υποτιθέμενης σύγχρονης Κεντροαριστεράς με αποκλειστική την ευθύνη της ηγετικής ομάδας, της ηγεσίας του χώρου. Το μόνο ερώτημα για μένα είναι αν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι αυτοί που φαίνονται ή αν είναι πολιτικοί υποβολείς και εξωπολιτικά κέντρα  που επιθυμούν να κρατήσου τον Τσίπρα όρθιο, ώστε να πιέζουν τον Κ. Μητσοτάκη, παίζοντας απλά με το ΚΙΝΑΛ.

Ροή Ειδήσεων

mixalis xaralampidis kideia 290324 (1)

29/03/2024 | 15:36

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Με ποντιακά τραγούδια και τιμητικό άγημα Ποντίων το «αντίο» στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Δείτε εικόνες

29/03/2024 | 15:28

ΓΣΕΕ: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού και μισθοί αντίστοιχοι των αναγκών μας

29/03/2024 | 15:22

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η μείωση των εμφανίσεων στην Καινούργιου και τα επόμενα τηλεοπτικά βήματα
screenshot 25

29/03/2024 | 15:10

Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης»

29/03/2024 | 15:04

Στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα ο Ανδρουλάκης για τις συνομιλίες το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών

29/03/2024 | 14:55

Φαίη Σκορδά: «Εγώ δεν είμαι αφεντικό, σας έχω συνεργάτες»
dsasadsa 1 252863 361535 type13262

29/03/2024 | 14:36

Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τα ισόβια της Πισπιρίγκου – «Δικαίωση της μνήμης της Τζωρτζίνας»

29/03/2024 | 14:27

Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη συνέντευξη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα

29/03/2024 | 14:23

Το επικό σαρδάμ στην ορκωμοσία Κασσελάκη: «Όλα τα στρέμματα είναι βλαμμένα»
screenshot 20

29/03/2024 | 14:00

Ο Δημήτρης Κόκοτας υπεβλήθη σε αξονική εγκεφάλου: Σε λίγη ώρα θα προσπαθήσουν να τον “ξυπνήσουν” οι γιατροί

29/03/2024 | 13:51

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την εκφώνηση της απόφασης – «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»

29/03/2024 | 13:30

Σταμάτης Μαλέλης: Το χειρότερο που υπάρχει και μπορεί να ρίξει τους ανθρώπους στην κατάθλιψη είναι η ματαιοδοξία
screenshot 17

29/03/2024 | 13:14

«Χαμός» με Πέτρο Τατσόπουλο-Ανδρέα Καραγιάννη στην Καινούργιου: «Με διακόπτει, σκ@σε» – «Βρίζεις την αγία φλόγα της Παναγίας. Είναι ντροπή»

29/03/2024 | 13:05

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Γιατί δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά

29/03/2024 | 12:33

Sin Boy: Άγριος ξυλοδαρμός ενώ έκανε live στο Instagram
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού