Αθήνα

 

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kokkalis 280324
Τα λόγια αγάπης του Πέτρου Κόκκαλη για τη Δήμητρα Ματσούκα

OPINION

ΠΑΣΟΚ, η μόνη απάντηση, ενότητα και αγώνας…

Εμείς που ζήσαμε το βρώμικο 1989, τότε ως Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, οργανώσαμε πολιτικά, αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά και νικηφόρα την τότε προσπάθεια εξόντωσης του Ανδρέα, διάλυσης και λεηλασίας του ΠΑΣΟΚ, είχαμε στα χέρια μας δυο ακαταμάχητα όπλα, την ενότητα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και χιλιαδες μαχητές του καφενείου και του πεζοδρομίου της λαϊκής κινητοποίησης.

Γράφει ο Γιάννης Σουλαδάκης

Σήμερα πάλι, σχεδόν οι ίδιες δυνάμεις που και τότε επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τις ίδιες παρακρατικές μεθόδους, επιχειρούν τα ίδια, μόνο που τώρα βάζουν στο κάδρο και τους τότε πολιτικούς συμμάχους τους.

Μην ξεχνάμε ότι σήμερα ο αρχιΚΥΠατζης του Καραμανλισμού είναι στην υπηρεσία του Τσίπρα.

Αν υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι στον χώρο μας που ζουν με ψευδαισθήσεις για συναινέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτικά τυφλοί είναι, η θέλουν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ψάχνουν τα προσχήματα.

Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μου, το θέμα μου είναι αν σήμερα οι δυναμεις του ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένες για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης και δυστυχώς δεν είναι.

Θα γράψω ορισμένες πικρές αλήθειες, υπαρκτές, αλλά μη ομολογούμενες

Οι ΣΥΡΙΖΑιοι με την Ν.Δ αφού εξόντωσαν  και αχρήστευαν πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου, κατάφεραν παίζοντας σε υπαρκτές αντιθέσεις, να μετατρέψουν το θέμα σε εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι δηλαδή  ο Βενιζέλος έριξε τον Παπανδρέου.

Σήμερα επενδύοντας σ αυτή την εσωτερική διαίρεση, δεν εμπλέκουν τον Γιώργο Παπανδρέου αφού ήδη τον έχουν πολιτικά αχρηστεύσει, όμως για να συνεχίσουν να επενδύουν στη εσωτερική διαίρεση του ΠΑΣΟΚ, στοχεύουν στον Βενιζέλο και σε κατ επιλογήν υπουργούς.

Μπροστά στους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν ακόμη τελειώσει, περιμένοντας κι άλλα οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να είναι διασπασμένες, να είναι εγκλωβισμένες και να  κατατρύχονται από διάφορες αντιθέσεις.

Τον ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο μου στο THE CALLER τον έχω αποκαλέσει «πολιτική Συμμορία», χαρακτηρισμό που συνεχώς τον επιβεβαιώνει.

Σήμερα που το ΠΑΣΟΚ πάλι δέχεται επίθεση, πως θα αμυνθεί; πως θα αντεπιτεθεί; με ποιες δυνάμεις; με ποια ενότητα;

Αλήθεια οι νεοσύμμαχοί του, που οι περισσότεροι από αυτούς βρισκόταν αναμεσά στους διώκτες του Ανδρέα Παπανδρέου, θα συστρατευθούν μαζί του; όχι βέβαια.

Έτσι το μεν ΠΑΣΟΚ, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, παγιδευμένο στις ισορροπίες και τις σκοπιμότητες του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ, θα οδηγηθεί σε αφωνία, άρα θ αφήσει τα στελέχη του και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ανυπεράσπιστο, διότι μη γελιόμαστε, η μόνιμη επωδός θα είναι πάλι τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ μέσα στο κλουβί του ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ, βουβό και μοιραίο…

Αλήθεια πιστεύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι με την νέα ιδιότητα στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, θα την αφήσουν Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος και λοιποί, να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του; η μήπως θεωρεί ότι θα την αφήσουν, πολιτικά εννοώ, στο απυρόβλητο οι ΣΥΡΙΖΑοι; δηλαδή να την εγκαλούν συνεχώς για το ΠΑΣΟΚ, ώστε να την αναγκάσουν να βρίσκεται σε διχασμένο πολιτικό λόγο, είτε σαν ΠΑΣΟΚ είτε σαν ισορροπίες ΚΙΝΗΜΑτος ΑΛΛΑΓΗΣ;

Σήμερα ρωτώ το ΠΑΣΟΚ, έχει μαχητές καφενείου; μαχητές πεζοδρομίου;  κάποιοι που απέμειναν κι έδωσαν παρουσία στο Σύνταγμα, οι σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ μας αποκάλεσαν περίπου ακροδεξιούς και γραφικούς, ζήτησαν μάλιστα να μας διαγράψουν, χωρίς να καταλάβουν όλοι αυτοί οι Ελιτιστές μακριά από τον λαό, ότι από τον λαό δεν πρέπει να αποκόπτεσαι ακόμη και αν δεν συμφωνείς μαζί του, πρέπει να είσαι με τον λαό για να μπορείς να τον διαμορφώνεις.

Και δεν έκαναν μόνο αυτό, με τις δηλώσεις τους για το Σκοπιανό, έριξαν πολιτικά λευκή πετσέτα στον Τσίπρα μη κρατώντας ούτε τα προσχήματα, όταν η μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούσε και ζητά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, οι δε ΠΟΤΑΜΙσιοι, ΔΗΜΑΡιτες και όχι μόνο, λένε εκ προοιμίου ναι σε όλα, χωρίς να καταλάβουν ότι στοιχείο της πολιτικής διαπραγμάτευσης είναι και η λαϊκή κινητοποίηση.

Είναι όλοι αυτοί, που με αφορμή την συγκέντρωση στο σύνταγμα για το Σκοπιανό, εξέμεσαν κατά των συντρόφων τους, αλλά και των υποτιθέμενων πολιτικών συμμάχων τα πολιτικά εξ αμάξης, με τους πιο ακραίους, αρνητικούς και διαιρετικούς χαρακτηρισμούς, προφανώς  δεν βλέπουν την ανταπόδοση του Τσίπρα με τις διώξεις.

Σήμερα όλοι αυτοί είναι ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις και δεν καταλαβαίνουν ότι έδωσαν και δίνουν πολιτικό χρόνο στους ΤσιπροΚαμμένους; όχι βέβαια για εθνική συνεννόηση αλλά για να αντεπιτεθούν, η δε αντιπολίτευση και κυρίως το ΠΑΣΟΚ εγκλωβισμένοι σε ακινησία.

Νομίζουν όλοι αυτοί, που κλεισμένοι σε γραφεία, αποκομμένοι από την κοινωνία, ψάχνουν τον αλγόριθμο των δικών τους ισορροπιών και φιλοδοξιών, ότι αυτές είναι οι ανάγκες, οι ανησυχίες των πολιτών;

Έχουν την εντύπωση αυτοί, που συνωθούνται ψάχνοντας προσωπικούς ρόλους στο λεγόμενο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ότι οι δικές τους προτεραιότητες εναρμονίζονται με τις προτεραιότητες της κοινωνίας;

Νομίζουν με την αφασία, τον ελιτισμό, την αμορφία που εκπέμπουν, ότι εκπέμπουν μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και μάχης μπροστά στις νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται; νομίζουν αληθινά, ότι δίνουν σαφές μήνυμα και σαφές στίγμα του τι είναι και τι κάνουν;

Νομίζουν ότι χωρίς μαχητές καφενείου, παρά μόνο προνομιακά κατσικωμένοι, ορισμένοι από αυτούς στα Μ.Μ.Ε μπορεί να συγκροτήσουν μάχιμο πολιτικό κίνημα;

Πρέπει να καταλάβουν όλοι στο ΠΑΣΟΚ, ότι οι δυνάμεις που μπορεί να αντεπιτεθούν και να αντέξουν είναι μόνο αυτές οι δυνάμεις του ενωμένου ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να καταλάβουν, ότι και σε όποιο σχήμα αν μετασχηματιστεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ θα κτυπάνε, διότι το ΠΑΣΟΚ κουβαλάει το βαρύ ιστορικό και πολιτικό φορτίο, αυτό θα βαράνε διότι καταστρέφοντας το ΠΑΣΟΚ που αντιστέκεται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλάβει τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πρέπει να σταματήσουν  οι ΓΑΠικοι να επιτίθενται στους Βενιζελικούς και αντίστροφα, πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν  και να αντιμετωπίζονται με καχυποψία όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη πρόσφατα. Πρέπει να σταματήσει η επαναφορά προσχηματικών διαχωρισμών εκσυγχρονιστών και μη, πρέπει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εργασθεί για την ενότητα όλων των δυνάμεων,  διότι αυτή είναι η δύναμη της.

Δεν είναι η δύναμη της όλοι αυτοί που ετερόκλητα μαζεύονται και μόλις προκύψει ένα σοβαρό πολιτικό θέμα διαφοροποιούνται και όχι μόνο αυτό, μας βγάζουν και γλώσσα διότι νομίζουν ότι τους έχουμε ανάγκη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταλάβει, ότι εμείς που την στηρίξαμε και της ασκούμε κριτική είμαστε η δύναμη της, η δύναμη του ενωμένου ΠΑΣΟΚ και όχι οι προσωρινοί σύμμαχοι που ήλθαν για να κάνουν την δουλίτσα τους, να επιβιώσουν πολιτικά,  που αν δεν το πετύχουν πάνε για άλλα….

Σήμερα όσο ποτέ είναι ανάγκη να ξαναβρεθούν  όλες μαζί οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, οι καιροί που έρχονται είναι δύσκολοι, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν από την πολιτική συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών, είναι αδίστακτοι κι αυτό ας το καταλάβουν οι πάντες, βρισκόμαστε μπροστά σε πόλεμο μέχρις εσχάτων!

Ροή Ειδήσεων

6167830

28/03/2024 | 23:01

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα «Τέμπη» με 159 «Όχι»

28/03/2024 | 22:46

Θοδωρής Αθερίδης: Μου αρέσει πάρα πολύ το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι, σίγουρα θα είναι μέσα στην τριάδα

28/03/2024 | 22:42

Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ – Δείτε ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν
6167625

28/03/2024 | 22:26

Σωκράτης Φάμελλος: Σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών με ευθύνη Μητσοτάκη, να γίνει Προανακριτική για τον Καραμανλή

28/03/2024 | 22:20

MasterChef-Απών ο Σωτήρης Κοντιζάς: «Δεν είμαστε όλοι καλά, δεν ακολούθησε τις οδηγίες»

28/03/2024 | 22:05

Νίκος Ανδρουλάκης: Εδραιωμένη η πεποίθηση στον λαό πως η κυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανή διαφθοράς
screenshot 21

28/03/2024 | 21:57

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού- Ένας τραυματίας

28/03/2024 | 21:53

Survivor-Αλέξης Παππάς: Η Χρύσα απείλησε την ομάδα ότι στη μονομαχία θα περπατά

28/03/2024 | 21:47

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι μέλημά μου ήταν να αλλάξω τους διαλόγους;» – Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων
 ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

28/03/2024 | 21:34

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: Επαναφέρω την πρόταση για αξιοπρεπή αποχώρηση προτού το παρακράτος καταρρεύσει πάνω σας

28/03/2024 | 21:23

ΚΚΕ για παραιτήσεις υπουργών: Αδιαμφισβήτητες οι σχέσεις της κυβέρνησης με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

28/03/2024 | 21:12

Δημήτρης Κόκοτας: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα
zestos kairos

28/03/2024 | 20:57

Καιρός αύριο Παρασευή: Ανοιξιάτικος σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου

28/03/2024 | 20:51

Αλέξης Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής – Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

28/03/2024 | 20:40

ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Καλή τύχη στους επόμενους…
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού